Cześć
Ostatnio (ze 2 mies temu) wyjeżdżając z zatoczki tyłem (pełny skręt) coś mi łupnęło w tylnym moście. Na tyle mocno, że przez chwilę myślałem że kogoś potrąciłem.
Po oględzinach jednak nic 'na oko' się nie stało.
Przeminęło trochę czasu i km w pełnym spokoju, aż przedwczoraj cofając na pełnym skręcie sobie chciałem zawrócić... i ŁUP!
1. Ktoś ma pojęcie co tam się może dziać ?
2. Czy istnieje szansa, że blokując na wstecznym wolne koło blokuje tez dyfer? (bez sensu chyba)
Uderzeniu towarzyszy lekkie drganie auta, jakby hmm półoś przeskakiwała na wieloklinie gdzieś? (ale czemu? ), wyraźnie z tylnej części samochodu.
Rzecz się dzieje tylko na wstecznym i tylko przy skręcie. Do przodu mogę robić ósemki i nic poza zwykłym objawem syncro (samoczynne hamowanie przy pełnym skręcie) się nie dzieje.
Ktoś ma jakieś pomysły ? Spróbuję dziś go podnieść, wrzucić wsteczny i zakręcić kołami czy nie ma zblokowania osi..
Strzały w tylnym moście przy cofaniu i skręcie :/
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Michalman
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Strzały w tylnym moście przy cofaniu i skręcie :/
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale mam to samo. Niestety nie znalazłem wyjaśnienia tego problemu. Nie zawsze łupnie, ale od czasu do czasu, dokładnie w…login to view the rest of this post
This topic has 7 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się