2.5tdi ACV traci moc i kopci na siwo. POMOCY!!!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
krzysiek0422
- Nowy T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: VW T4
- Kontakt:
2.5tdi ACV traci moc i kopci na siwo. POMOCY!!!
Witam. Od jakiegoś czasu mam następujący problem z moim t4. Odpala od strzału ma moc i jest ok. Ale gdy go zgaszę po ok 5km i po paru minutach odpalam następuje zupełny brak mocy. Obroty do 1100 pedał w podłodze, auto zaczyna szarpać i strasznie kopci na siwo. Zgaszę go, zapalam i odrazu sam gaśnie. Jeszcze raz odpalam i jest już ok. Komputer pokazał błąd położenia pedału gazu. Ale nie wiem czy to jest jego wina. Jak robiłem jednorazowo trasę ok 3tys. km dolewałem mu na zbiornik paliwa miksolu i przez jakiś czas jest spokój. Ale jak dłużej pojeżdżę na mieście problem powraca. POMOCY
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Re: 2.5tdi ACV traci moc i kopci na siwo. POMOCY!!!
Możesz wyjaśnić co Cię zainspirowało do tego działania i co to miało spowodować ??krzysiek0422 pisze:Jak robiłem jednorazowo trasę ok 3tys. km dolewałem mu na zbiornik paliwa miksolu i przez jakiś czas jest spokój.
Miksol to do rometa do benzyny dolewałem z 20 lat temu, z własnego doświadczenia doradzam, żebyś się dwa razy zastanowił co lejesz do baku w TDI
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Vag pokazał awarię gazu - co ma do tego olej?
Winny pewnie potencjometr przy pedale gazu lub okablowanie.
-
krzysiek0422
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Auto: VW T4
- Kontakt:
jakoś tak czasem dolewam i auto zrobiło prawie 2 000 000km bez awarii silnika. Dopiero ostatnio coś mu odbija. Paliwo lane cały czas na shell i orlen. W zimę na statoil golda mu zalewałem. Braciak w t5 1.9 tdi dolewał też co jakiś czas miksol i pompowtryski przy 950 000 miały parametry jak nowe. Więc chyba lepiej czasem dolać mu miksolu niż czerwonego kupionego od ruskich jak co niektórzy na tym forum :)
I tu zaraz zaczną się komentarze głupio-mądrych że żadne auto nie wytrzyma tyle km na jednym silniku. Więc wam powiem że auta jeżdżą cały czas trasy Polska-Niemcy-Holandia-Belgia-Francja. I jak się dba i się nie kupuje części Toprana czy Denckermann'a to auta służą długo :)
I tu zaraz zaczną się komentarze głupio-mądrych że żadne auto nie wytrzyma tyle km na jednym silniku. Więc wam powiem że auta jeżdżą cały czas trasy Polska-Niemcy-Holandia-Belgia-Francja. I jak się dba i się nie kupuje części Toprana czy Denckermann'a to auta służą długo :)
Dobrze ale czemu tak się dzieje tylko po przejechaniu kilku km?? Później jak go zgasze, zapalę wtedy sam gaśnie więc jeszcze raz odpalam i jest już ok??mariuszgim pisze:Vag pokazał awarię gazu - co ma do tego olej?
-
tadamczycki2
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Może to być wina wtrysku bądź gaźnika, jednakże ciężko jednoznacznie to stwierdzić.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
proszę uważnie czytać posty,tadamczycki2 pisze:Może to być wina wtrysku bądź gaźnika, jednakże ciężko jednoznacznie to stwierdzić.
bo trudno w dieslu znaleźć elementy które wymieniłeś
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Ależ się uśmiałem <śmiech> , chyba że kolega od tego gaźnika sobie jaja robi.....
-
hdi
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Dlaczego zaraz jaja, jak kupowałem vectre dti w której świeciła się kontrolka silnika handlarz mi powiedział że to silniczek krokowy pada i to nic poważnego... <32>ostryt4 pisze:Ależ się uśmiałem <śmiech> , chyba że kolega od tego gaźnika sobie jaja robi.....