Rejestrator trasy
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Rejestrator trasy
Wszystkie kamery są z chin ;). Różnią sie głównie tym ze te lapsze mają więcej mpx i podawane parametry przez producenta nie są interpolowane zwykle jak to zwykle ma miejsce przy tańszych odpowiednikch.
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: Allstar
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Czy jest możliwość wyłączenia wyświetlania prędkości i gpsa :?:Sterciu pisze:Udało mi się załadowac jeden którki 1,5- minutowy filmik z działania wideorejestratora. Ustawienia wsumie fabryczne , nic nie zmieniałem procz wyłączenia automatycznej aktualizacji godziny i załadowania pliku ostrzegania o fotoradarach.
Przełączcie sobie w najwyzszą rozdzielczośc w HD 1080p na dole w pasku podczas odtwarzania filmu i najlepiej włączyc pelny ekran.
Nie chciałbym sam na siebie donosić <55>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jest możliwosc aby nie zapisywal na filmie takich danych.ba57ardo pisze:Czy jest możliwość wyłączenia wyświetlania prędkości i gpsa :?:Sterciu pisze:Udało mi się załadowac jeden którki 1,5- minutowy filmik z działania wideorejestratora. Ustawienia wsumie fabryczne , nic nie zmieniałem procz wyłączenia automatycznej aktualizacji godziny i załadowania pliku ostrzegania o fotoradarach.
Przełączcie sobie w najwyzszą rozdzielczośc w HD 1080p na dole w pasku podczas odtwarzania filmu i najlepiej włączyc pelny ekran.
Nie chciałbym sam na siebie donosić <55>
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Koledzy a jakas kamerka co daje rade w nocy sie znajdzie za rozsadne pieniadze.Ta co ma Kol.Sterciu by mi styknela ale w nocy niech bedzie tez przydatna,skoro wydaje jakas kase to niech nie bedzie to kasa w bloto.
Z wolnej chwili obejze filmy zobacze moze nie jest tak tragicznie.
Z wolnej chwili obejze filmy zobacze moze nie jest tak tragicznie.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Zadna kamera nawet do kwoty 2000zł nie będzie miała w nicy idealnych nagrań i w nich w calkowitej ciemności będą nagrania cieńkie, róznić może je tylko nagranie nocą w miastach gdzie jest oświetlenie , Mio radzi sobie nie najgorzej wtedy. Jakiś czas temu kupilem nowego DOD-tech`a LS400W WDR , niby miał super nagrywac w nocy ale jakośc nagrań mi się na nieoswietlnych drogach tez nie podoba... Tylko ze w tych kamerach co wyzej wymieniłem w nocy coś widać , bo w tych tanich to w nocy juz nic prawie nie widac.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Gadalem z kolega z polskiej firmy tu w Uk i polecil mi kamerke,znajde cos na necie i wrzuce co to jest.Koszt ok 170£.
Ogladalem jej nagranie na szkoleniu to jakosc nagrania w nocy mozliwa do zaakceptowania.Czekam na opinie czy brac ja czy to co ma kolega Sterciu.
SmartWitness o to chodzi,jak ktos sie zna na tych sprawach to prosze czy to warte zainteresowania.Ogladalem nagrania na zywo w dzien i noc oceniam pozytywnie.
http://www.smartwitness.co.uk/section/2 ... nt-cameras
http://www.smartwitness.co.uk/section/362/1/cars
Sterciu takie cos masz :?:
http://dod-tech.co.uk/ls400w.html
Ogladalem jej nagranie na szkoleniu to jakosc nagrania w nocy mozliwa do zaakceptowania.Czekam na opinie czy brac ja czy to co ma kolega Sterciu.
SmartWitness o to chodzi,jak ktos sie zna na tych sprawach to prosze czy to warte zainteresowania.Ogladalem nagrania na zywo w dzien i noc oceniam pozytywnie.
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Z tego co pamiętam to Sterciu ma mio 388 mam zamiar też sobie taką kupić. mio 388 różni się od tej z linka tym że ma budowanego gpsa i można później np wrzucić trase na gogle mapy.peters pisze:
Nie chce obiecywać,ale mam zamiar ją kupić po 11 bm, więc wtedy wrzuciłbym jakiś filmik z nocnej jazdy, a jkby jeszcze było sucho,to poleciałbym goferkiem mym po obwodowej trójmiasta, to by przy większej prędkości filmik się popełnił. Miejscówka jest ciekawa, z tego względu,iż są miejsca bardzo mocno oświetlone i zupełnie - czarne - chociażby zjazd z obwodowej na estakade.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak , takie coś mam , mam Dod`a takiego w jednym aucie od okolo 2 miesiecy , w drugim omege która dostanie lot do kosza niebawem i osobiscie uzywam Mio Mivue 388.peters pisze:Gadalem z kolega z polskiej firmy tu w Uk i polecil mi kamerke,znajde cos na necie i wrzuce co to jest.Koszt ok 170£.
SmartWitness niezbyt przychylne ma opinie , co do nagran pokazowaych zrobionych przez producentow to trzeba brac je z duzyyyymmmm dystansem , na takich filmach większosc kamer ma rewelacyjne nagrania a pózniej okazuje się w praktyce ze chyba te filmiki nie byly tymi kamerami nagrywane.
Niestety kazda z tych kamer ma wady , Dod byl na reklamacji juz bo wariował , wrocil nowy egzemplarz i czasem tez ma zwisy , wyłącza nagrywanie i nie nagrywa. Ale co ciekawsze identyczne zwisy ma mio , tez potrafi czasem wylaczyc samo nagrywanie i jak się nie zwróci uwagi to nie nagrywa... zauwazyłem ze glownie to się dzieje w chwili zapetlania jak zaczyna nadpisywać od poczatku kartę.
Filmy które nagrywalem na ostatnim zlocie byly nagrywane wlasnie mio 388 , mozna je obejrzec tu:
MiVue 388 posiada gps , czyli na nagranym filmie pokazuje namiar gps , nagrywa prędkosc z jaką sie porusza pojazd , ma wbudowaną funkcje ostrzegania przed fotoradarami stacjonarnymi , jedynie trzea ją co jakis czas uaktualniac , uaktualnienie do pobrania za darmo ze strony Mio.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Czyli trzeba co jakis czas kontrolowac czy nagrywa tak ?
Jest jakas kontrolka sygnalizujaca ta czynnosc ?
Zawiesza sie system w niej ,czy cos innego ?
Co trzeba zrobic aby pozniej odblokowac ja,zrobic ON ,OFF czy cos innego ?
Wiec chyba kupie Mio skoro SmartWitness ma podzielone opinie,widzialem nagrania i noc tak srednio oceniam,wiadomo nie bedzie rewelacji jak w dzien,Jest data godzina na filmie..
Jest jakas kontrolka sygnalizujaca ta czynnosc ?
Zawiesza sie system w niej ,czy cos innego ?
Co trzeba zrobic aby pozniej odblokowac ja,zrobic ON ,OFF czy cos innego ?
Wiec chyba kupie Mio skoro SmartWitness ma podzielone opinie,widzialem nagrania i noc tak srednio oceniam,wiadomo nie bedzie rewelacji jak w dzien,Jest data godzina na filmie..
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja to w nocy zauwazylem , mam wygaszacz ekranu włączony i normalnie obrazu nie mam na kamerze , jak przestaje nagrywac to sie włącza ekran i w nocy nie da się tego nie zauwazyć. Taką sytuacje mialem juz ze trzy razy w tym raz na zlocie w najwazniejszym momencie ;). Moja kamera jest z pierwszych dostepnych egzemplarzy w Polsce więc moze ma jakies wady systemowe, w kazdym bądz razie mi to jakoś mocno nie przeszkadza. Jak sie wylaczy nagrywanie to jest klawisz który sie naciska i nagrywa ponownie, nie trzeba jej resetować ani nic , choc na zlocie zaliczyla mi zwisa takiego ze zadnej reakcji na przyciski nie bylo , nawet wyłączyc jej nie mozna było ale tylko raz mi się coś takiego stalo przez ponad 4 miesiące jak ją posiadam. Bardzo czesto tnie nagrania jak nie jest pod ladowarką i się bateria wyladowywuje juz. Poprostu kamera musi byc cały czas podpieta pod zasilanie bo baterie ma na dosłownie kilka minut , moja kolo 10 minut wytrzymuje bez zasilania ale to nie jest wada jakas fabryczna tylko poprostu producent podaje nawet w instrukcji u mnie ze 10 minut wytrzymuje tylko bateria.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
No to jeszcze tragedii nie ma.
Sterciu a co powiesz na ten najnowszy model :
http://allegro.pl/rejestrator-trasy-kam ... 21372.html
moze trzeba poczekac miesiac dwa,az stanieje bo po co przeplacac.
http://dod-tech.co.uk/ls430w.html
Na stronie producenta nie ma jej w ofercie,albo jest oferta nie aktualna.Podjade do nich lub zapytam przez e-mail czy maja taka jak na allegro.
Wydaje mi sie ze te dwie kamerki sa takie same,tylko na allegro gosc upieksza sprawe ze mozna wlozyc karte 64GB.Jak zawsze upiekszaja aby zwabic kupujacego.
Sterciu a co powiesz na ten najnowszy model :
http://allegro.pl/rejestrator-trasy-kam ... 21372.html
moze trzeba poczekac miesiac dwa,az stanieje bo po co przeplacac.
Na stronie producenta nie ma jej w ofercie,albo jest oferta nie aktualna.Podjade do nich lub zapytam przez e-mail czy maja taka jak na allegro.
Wydaje mi sie ze te dwie kamerki sa takie same,tylko na allegro gosc upieksza sprawe ze mozna wlozyc karte 64GB.Jak zawsze upiekszaja aby zwabic kupujacego.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
LS430W jak ja kupowalem LS400 to jeszcze go nie bylo w sprzedazy , teraz tez wsumie nie ma poniewaz centrala nie wysyła do dystrybutorow tego modelu z jakiś tam problemow z producentem w azji. Takze narazie niby jest ten model juz ale fizycznie nie ma go jeszcze nawet sam glówny oficjalny przedstawiciel DOD-TECH UK na stanie.
Ogolnie z tego co się orientowalem w stosunku do LS400 to nie ma wielkiej rewolucji , ja wlasnie mysle czy zamiast Omegi ktora jezdzi w jednym z aut i musi isc juz do smieci wkońcu , nie kupic albo wlasnie LS430 jak juz bedzie w ofercie , albo Mio MiVue 388 znow. Mio jest lepsze bo mniejsze. Ogólnie jak dla mnie porównując nagrania z mio i dod`a oba mają podobne jakości nagrań. LS430W na tej aukcji jest strasznie drogi (juz pomijam fakt ze jak kupisz to napewno go nie dostaniesz teraz bo oficjalnie jest obsuwa producenta do polowy listopada ze sprzedażą ich) , go mozna kupic juz za około 700-800zł.
Ogolnie z tego co się orientowalem w stosunku do LS400 to nie ma wielkiej rewolucji , ja wlasnie mysle czy zamiast Omegi ktora jezdzi w jednym z aut i musi isc juz do smieci wkońcu , nie kupic albo wlasnie LS430 jak juz bedzie w ofercie , albo Mio MiVue 388 znow. Mio jest lepsze bo mniejsze. Ogólnie jak dla mnie porównując nagrania z mio i dod`a oba mają podobne jakości nagrań. LS430W na tej aukcji jest strasznie drogi (juz pomijam fakt ze jak kupisz to napewno go nie dostaniesz teraz bo oficjalnie jest obsuwa producenta do polowy listopada ze sprzedażą ich) , go mozna kupic juz za około 700-800zł.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja wiem czy więcej funkcji , napewno ma funkcje ktorą mi się przydaje , czyli ostrzeganie o fotoradarach na slupach , nie uzywam navigacji więc i nie mam ostrzegania w navi o fotoradarach , navigacje uzywam tylko w ostatecznosci więc w kamerze zdaje u mnie egzamin ta funkcja aczkolwiek jestem zawiedziony poniewaz najnowsza baza fotoradarow jaką znalazłem na stronie polskiego przedstawiciela Mio jest z czerwca tego roku , a miala być aktualizacja co miesiąc się pojawiac....
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Fotoradary na slupach czyli co ?
Stojace przy drodze te na jednej nodze czy inne ?
To lipa odnosnie aktualizacji...
Ja tez sie pozarlem z tymi co kupilem navi Snooper S8000.Kupilem taka navi i ma miec dozywotnia aktualizacje map.A tu mi pisza ze kupilem w okresie nie objetym ta promocja.Wiec ja im wyslalem paragon i oplate za fotoradary za 30£ na rok.I gosc mi pisze ze mi przysluguje,zobaczymy jak dlugo...
Warunek tej aktualizacji byla rejestracja w ciagu miesiaca od zakupu.Zrobilem to w czasie wiec myslalem ze wszystko ok,a tu jednak szukali sobie naiwnego do zaplaty jeszcze raz.
W ciagu kilku tygodni musze podjac decyzje czy kupic te Mio czy Dod Tech'a.
Stojace przy drodze te na jednej nodze czy inne ?
To lipa odnosnie aktualizacji...
Ja tez sie pozarlem z tymi co kupilem navi Snooper S8000.Kupilem taka navi i ma miec dozywotnia aktualizacje map.A tu mi pisza ze kupilem w okresie nie objetym ta promocja.Wiec ja im wyslalem paragon i oplate za fotoradary za 30£ na rok.I gosc mi pisze ze mi przysluguje,zobaczymy jak dlugo...
Warunek tej aktualizacji byla rejestracja w ciagu miesiaca od zakupu.Zrobilem to w czasie wiec myslalem ze wszystko ok,a tu jednak szukali sobie naiwnego do zaplaty jeszcze raz.
W ciagu kilku tygodni musze podjac decyzje czy kupic te Mio czy Dod Tech'a.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Fotoradary na słupach , kamera to nie antyradar ktory wykrywa fotoraday , on ma wgraną aplikację i dzięki gps`owie wie gdzie się zznajduje w danej chwili i jezeli ma w aplikacji zapisane te namiary ze jest w tym miejscu fotoradar to o nim informuje. Przenośnych fotoradarow Ci nie poda ze stoją bo to nie jest antyradar tylko kamera.
Co do samej aktualizacji to czytam w necie ze są nowsze niz ja znalazlem tylko ja osobiscie jej znalesc nie mogę , ale uzytkownicy tych kamer skąds mają bo aktualizują.
Co byś nie kupil z tych dwoch marek co wymieniłes to będzie dobre.
Co do samej aktualizacji to czytam w necie ze są nowsze niz ja znalazlem tylko ja osobiscie jej znalesc nie mogę , ale uzytkownicy tych kamer skąds mają bo aktualizują.
Co byś nie kupil z tych dwoch marek co wymieniłes to będzie dobre.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
Sterciu a co powiesz o tej marce,moze cos nie cos wiesz.Ja mam Navi i powiem ze jestem zadowolony.
Odnoosnie kamerki nie wiem jak wypada w specyfikacji,moze jest slabiej wypasiona niz Mio lub Dod-Tech ?
http://www.snooper.co.uk/truckmate/snoo ... order.html
Odnoosnie kamerki nie wiem jak wypada w specyfikacji,moze jest slabiej wypasiona niz Mio lub Dod-Tech ?
http://www.snooper.co.uk/truckmate/snoo ... order.html
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem co to jest ale nie ma wyswietlacza , juz jak dla mnie dyskwalifikacja tego sprzętu.
-
pepik
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
To też nie mało, jakby nie patrzeć. Ale jeżeli cena idzie w parze z jakością to czemu nie.Sterciu pisze:mozna kupic juz za około 700-800zł.
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
komu nagranie nocne w mżawce z mio 388 dawać maila na priva. You Tube ogarnę w pracy dopiero za ponad tydzień ( wiadomo - i.p.:P)
tu fotka poglądowa (szyba z 84r ;)):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Krótkie nagranie gdzies z trasy , nagrane zatrzymanie do kontroli drogowej , i słyszalne ostrzeganie o fotoradarze które wydawała z siebie kamera .
Minuta 1:25 - kamera informuje o "strefie" z fotoradarem.
Minuta 1:40 - kamera w momencie gdy w "strefie" fotoradaru jedzie się z większą prędkością niż wskazują znaki wydaje cykliczne dzwięki do chwili az prędkośc będzie równa lub poniżej dopuszczalnej.
Minuta 1:48 - kamera informuje o zakończeniu się "strefy" gdzie stoi fotoradar.
Niestety dzwięk ostrzegania o fotoradarze taki głośny jest tylko na nagraniu , bo czasem jak radio jest ustawione glośniej to dzwięk z kamery moze byc nie slyszalny, a juz glosniej się niestety nie da go ustawić i to jest wada jak dla mnie. Druga rzecz to wyswietlacz jak się wygasi to w chwili ostrzegania o fotoradzarze się nie włącza sam , trzeba go właczyc a na wyswietlaczu podaje limit prędkosci jaki obowiązuje na danym odcinku , ile jest metrów do fotoradaru , prędkośc z jaką się poruszamy.
Ogólnie nagrałem zatrzymanie do kontroli , ford jechal z przeciwka , podczas mijania juz tej cięzarowki widać bylo zainteresowanie nią więc praktycznie zaraz jak wyminelem się z fordem to zawrócił , nagrywanie włączylem od początku wtedy bo wiedzialem ze będzie akcja zatrzymania która trwała prawie 3 minuty ;).
EDIT:
To byl Ford Mondeo a nie skoda jak napisalem wczesniej co zresztą widac na filmiku ;).
Minuta 1:25 - kamera informuje o "strefie" z fotoradarem.
Minuta 1:40 - kamera w momencie gdy w "strefie" fotoradaru jedzie się z większą prędkością niż wskazują znaki wydaje cykliczne dzwięki do chwili az prędkośc będzie równa lub poniżej dopuszczalnej.
Minuta 1:48 - kamera informuje o zakończeniu się "strefy" gdzie stoi fotoradar.
Niestety dzwięk ostrzegania o fotoradarze taki głośny jest tylko na nagraniu , bo czasem jak radio jest ustawione glośniej to dzwięk z kamery moze byc nie slyszalny, a juz glosniej się niestety nie da go ustawić i to jest wada jak dla mnie. Druga rzecz to wyswietlacz jak się wygasi to w chwili ostrzegania o fotoradzarze się nie włącza sam , trzeba go właczyc a na wyswietlaczu podaje limit prędkosci jaki obowiązuje na danym odcinku , ile jest metrów do fotoradaru , prędkośc z jaką się poruszamy.
Ogólnie nagrałem zatrzymanie do kontroli , ford jechal z przeciwka , podczas mijania juz tej cięzarowki widać bylo zainteresowanie nią więc praktycznie zaraz jak wyminelem się z fordem to zawrócił , nagrywanie włączylem od początku wtedy bo wiedzialem ze będzie akcja zatrzymania która trwała prawie 3 minuty ;).
EDIT:
To byl Ford Mondeo a nie skoda jak napisalem wczesniej co zresztą widac na filmiku ;).
Ostatnio zmieniony 17 lis 2013, 11:38 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tutaj jeden z filmików nagranych podczas nocnej trasy, niestety jakośc rewelacyjna nie jest (no ale jedyny rejestrator ktorego widziałem nagrania i fajnie nagrywa w/g mnie nocą kosztuje okolo 2500zł), Dod Tech miał miec lepsze jak Mio a jak dla ma praktycznie takie same nagrania nocne, w oświetlonych miejscach może Dod ma ciut lepsze jedynie. Niestety w tej chwili z Dod Techa nie mam nagran bo nie mam dostepu do kamery ciąglego.
-
mirski_mi
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Urządzeń doskonałych to człowiek nie stworzyl.To urzadzenie podoba mi się i jest chyba wystarczająco dobre w stosunku do ceny. Zastanawiam sie nad kupnem. <beer>
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
To juz dla mnie wystarczy jak na nocne warunki nie jest zle,pewnie troche gozej jak nie ma swiatla ulicznego.ba57ardo pisze:komu nagranie nocne w mżawce z mio 388 dawać maila na priva. You Tube ogarnę w pracy dopiero za ponad tydzień ( wiadomo - i.p.:P)
Ciekawe czy juz jest w sprzedazy ten model : http://dod-tech.co.uk/ls430w.html
LS430 W.Z tego co widze to sprzedaja go z karta 32GB wiec chyba to starszy model.
Sterciu wiesz moze czy jest juz ta kamerka co ma 64GB karte dostepna na rynku ?
Tzn.zeby zamowic i nie czekac pol roku.
Ta ma na mysli :
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
A w normalnych cenach co byście zaproponowali tak do 200 - 300 zł
Tak wypatrzyłem: http://allegro.pl/show_item.php?item=3886015503
a może:http://allegro.pl/show_item.php?item=3874203905 albo chyba to samo tylko z inną nazwą http://allegro.pl/show_item.php?item=3860216336
Tak wypatrzyłem: http://allegro.pl/show_item.php?item=3886015503
a może:http://allegro.pl/show_item.php?item=3874203905 albo chyba to samo tylko z inną nazwą http://allegro.pl/show_item.php?item=3860216336
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak szczerze Mikoli to te tanie kamery mają słabą jakość nagrań , zwłaszcza w nocy , lepiej dołozyć i kupić taką:
http://allegro.pl/kamera-samochodowa-wi ... 43082.html
Ewentualnie coś takiego:
http://allegro.pl/kamera-samochodowa-mi ... 11947.html
Miałem i wsumie mam kilka kamer , teraz staram się w kazdym aucie miec na wyposazeniu i z mio w tej chwili jestem najbardziej zadolony.
Mio ma niewątpliwą zalete , jest mała , poręczna , czy to będzie model 338 , 358 , 388 to mają zbliżone wymiary. Wszstkie modele mają dobry sensor uderzeniowy rejestrujący ewentualny kierunek uderzenia który mozna sobie sprawdzić w programie Mio Menager , czyli poprostu mozna sprawdzić z której strony przyszlo ewentualne uderzenie , nie kazda tania kamera to ma.
Wada Mio , ale i chyba kazdej kamery , bateria to jest na chwilę , praktycznie cały czas musi być pod zasilaniem.
http://allegro.pl/kamera-samochodowa-wi ... 43082.html
Ewentualnie coś takiego:
http://allegro.pl/kamera-samochodowa-mi ... 11947.html
Miałem i wsumie mam kilka kamer , teraz staram się w kazdym aucie miec na wyposazeniu i z mio w tej chwili jestem najbardziej zadolony.
Mio ma niewątpliwą zalete , jest mała , poręczna , czy to będzie model 338 , 358 , 388 to mają zbliżone wymiary. Wszstkie modele mają dobry sensor uderzeniowy rejestrujący ewentualny kierunek uderzenia który mozna sobie sprawdzić w programie Mio Menager , czyli poprostu mozna sprawdzić z której strony przyszlo ewentualne uderzenie , nie kazda tania kamera to ma.
Wada Mio , ale i chyba kazdej kamery , bateria to jest na chwilę , praktycznie cały czas musi być pod zasilaniem.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
To akurat chyba najmniej potrzebne, ba jak już coś mi się odciśnie na autku to sam ocenię z której strony przywaliło :mrgreen: , bardziej to przydatne, aby się włączyła np. na parkingu przy ewentualnym wstrząsie (o ile ma taką możliwość, po odłączeniu zasilania).Sterciu pisze:Wszstkie modele mają dobry sensor uderzeniowy rejestrujący ewentualny kierunek uderzenia który mozna sobie sprawdzić w programie Mio Menager , czyli poprostu mozna sprawdzić z której strony przyszlo ewentualne uderzenie , nie kazda tania kamera to ma.
Czy przy tych mio da się wyłączyć monitor podczas pracy, tak aby mi po oczach nie dawał ?
Z tego co zauważyłem różnice pomiędzy 338, 358 to ta druga kompresuje nagranie, czy coś jeszcze ?
Czy te kamerki da się używać jako kamerki internetowe do laptopa ?
Wrzucałeś w koszty firmy te zakupy ?