Witam
Mój ACV od pewnego czasu klekotał . Pewnego dnia w korku zgasł i przez chwilę nie mogłem go odpalić .
Po zepchnięciu na pobocze odpalił i pojechałem dalej , najpierw na tygodniowy postój w garażu potem do mechanika.
Na pierwszy ogień poszło kompletne sprzęgło gdyż pierwszą diagnozą był dwumas .
Przy wymianie okazało się że dwumas szurał po obudowie uszczelniacza , po złożeniu klekot pozostał .
Decyzja ściągamy miskę . W misce leżały 2 stopki , dolne półpanewki, urwane 3 śruby jedna cala oraz komplet pierścieni
ustalających pozycję wału .
Poszły nowe panewki ale po skręceniu nie dało się obrócić silnikiem .
Moje pytanie jest następujące . Czy jest co ratować , czy od razu szukać silnika ?
Jeżeli już silnik to czy jednostki z volvo będą pasować ????
Czy ktoś się spotkał z czymś takim ????
Będę wdzięczny za porady
Urwane stopki wału 2.5 tdi acv
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
maoleee
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
-
chemik211
- Ikona forum
- 15
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Urwane stopki wału 2.5 tdi acv
Odkręcone podstawy widziałem już podobno norma, według mnie silnik rozebrać blok razem z wałem do szlifierza on już będzie wiedział co należy zrobić
This topic has 12 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się