Zjada przeguby
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tomaszpoznan
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
Zjada przeguby
Witam
Mam T4, rok 2001,silnik 2,5. Zmieniłem lewe przeguby,wew i zew. Auto zrobiło 5tys km i znów usłyszałem przeguby z lewej strony. Auto ma zarabiać więc wymiana obu przegubów i w drogę. Po przejechaniu 600 km kierowca dzwoni że słyszy przeguby, po powrocie czyli 1200km przeguby walą jak młotkiem. Co się dzieje ? Wygięta półoś ? Po wymianie przegubów nic nie trzęsie i nie drga, dlatego wykluczam półoś.Pomocy bo zbankrutuję na przeguby.
Mam T4, rok 2001,silnik 2,5. Zmieniłem lewe przeguby,wew i zew. Auto zrobiło 5tys km i znów usłyszałem przeguby z lewej strony. Auto ma zarabiać więc wymiana obu przegubów i w drogę. Po przejechaniu 600 km kierowca dzwoni że słyszy przeguby, po powrocie czyli 1200km przeguby walą jak młotkiem. Co się dzieje ? Wygięta półoś ? Po wymianie przegubów nic nie trzęsie i nie drga, dlatego wykluczam półoś.Pomocy bo zbankrutuję na przeguby.
-
modena666
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Zjada przeguby
mialem tak w passacie b5 tdi.wymienilem 6 przegubow z obu stron,za kazdym razem kupowalem lepszej jakosci i nikt nie potrafil zdiagnozowac czego to jest wina...
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
nie wiem czy ma to coś wspólnego ale może się coś z piastą stało , lubo sprawdź czy guma nie spada
-
WALDI123
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: CARAVELLE
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
ja tak miałem z prawym przegubem sprawdź sobie poduszki czy nie masz oberwane u mnie tak było i po wymianie poduszek jeszcze nie wymieniłem przegubu
-
tomaszpoznan
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Piasta kręci się cicho i równo,jakby guma spadła to te 1000km i tak by wytrzymał,ale z tą poduszką to Kolega chyba nieźle wykombinował. Idę sprawdzić.
-
tomaszpoznan
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Witam
Sprawa się wyjaśniła. Mechanik się przyznał że wymienił tylko jeden przegub, a drugiego mu się nie chciało bo nie miał luzu. I to był pierwszy raz kiedy nie było mnie przy aucie podczas naprawy i ostatni raz w tym warsztacie.
Dziękuję za zainteresowanie. Zamykam wątek.
Sprawa się wyjaśniła. Mechanik się przyznał że wymienił tylko jeden przegub, a drugiego mu się nie chciało bo nie miał luzu. I to był pierwszy raz kiedy nie było mnie przy aucie podczas naprawy i ostatni raz w tym warsztacie.
Dziękuję za zainteresowanie. Zamykam wątek.
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
I oczywiscie skasował za dwa.Nasi piękni mechanicy.....
Do tego jeszcze w gratisie Ci kata wytną i nie powiedza o tym.
Do tego jeszcze w gratisie Ci kata wytną i nie powiedza o tym.