Gaśnie po wjechaniu w dziurę, nierówność
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
CMX
- Początkujący T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Gaśnie po wjechaniu w dziurę, nierówność
Panowie pacjent 2.5TDI, 102km (ACV). Zaobserwowałem od paru tygodniu, że po wjechaniu w jakąś większą dziurę, nierówność zapala się żółta kontrolka świec i w tym momencie silnik przestaje działać dosłownie na 1-2 sekundy jak wyjedzie z dziury oczywiście ponownie sam się odpala jadąc na biegu.
Moje pytanie gdzie szukać przyczyny? coś gdzieś musi nie łączyć skoro podczas uderzenia silnik gaśnie, stacyjka, jakiś przekaźnik? co odpowiada za unieruchomienie silnika do pozycji zapłonu?
Moje pytanie gdzie szukać przyczyny? coś gdzieś musi nie łączyć skoro podczas uderzenia silnik gaśnie, stacyjka, jakiś przekaźnik? co odpowiada za unieruchomienie silnika do pozycji zapłonu?
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Re: Gaśnie po wjechaniu w dziurę, nierówność
Bezpiecznik Od ECU. Najszybciej. Dokladnie nie wiem ktory. Ale to by wcale nie odpalal. Wiec moze cos innego moze byc .
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
A gdzie w T4 jest niby bezpiecznik od ECU? :D 109 i klemy na początek :P
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Jest,bez niego auto nie odpali. Albo to jest od Immo. Raz miałem uszkodzony i amen był.
-
CMX
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
dziękuję za rady, problem rozwiązany, winowajcą był przekaźnik pompy paliwa 109
-
CMX
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
a ciągle myślałem, że pompy wtryskowej, nawet w opisach przekaźnika, które oferuje internet tak to nazywają.
Ale wracając do tematu jednak okazuje się że to chyba nie przekaźnik, wymieniłem go na inny i sytuacja nadal się powtarza, zaobserwowałem że dzieje się to po przejechaniu około 25km, jadąc do pracy praktycznie w tym samym miejscu auto zaczyna gasnąć i to po pare razy (akurat jak dojeżdżam do celu), a w drodze powrotnej mam to samo tuż przed samym domem, wygląda tak jakby coś się nagrzewało i po takim dystansie przekaźnik samoczynnie rozwiera styk, teraz to już nie wiem co się dzieje...
Ale wracając do tematu jednak okazuje się że to chyba nie przekaźnik, wymieniłem go na inny i sytuacja nadal się powtarza, zaobserwowałem że dzieje się to po przejechaniu około 25km, jadąc do pracy praktycznie w tym samym miejscu auto zaczyna gasnąć i to po pare razy (akurat jak dojeżdżam do celu), a w drodze powrotnej mam to samo tuż przed samym domem, wygląda tak jakby coś się nagrzewało i po takim dystansie przekaźnik samoczynnie rozwiera styk, teraz to już nie wiem co się dzieje...
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt: