Zawór EGR,pomocy!

Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
wojnadk
Forumowicz T4

15
Model:
Auto: carawelle syncro
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Zawór EGR,pomocy!

Post autor: wojnadk »

Witam wszystkich! Drodzy forumowicze,wczoraj przyjechalem do pracy (Dania,co drugi tydzień jade do domu ,widzieć się z rodziną), i zauważyłem przy zaworze egr olej,nie było tego dużo,trochę wygląda tak jak by wylatywał z pod tej membrany co jest na zaworze,nie wiem co robić?(najlepiej że rok temu wymieniałem już ten zawór,ale wtedy "rzygało" mi strasznie a zwłaszcza po trasie.Powiem szczerze żę są to pierwsze tysiące po wymianie, i niepokoi mnie że znowu problem się pojawia ,tylko nie tak intensywnie jak poprzednio.Pytałem się dziś kolegi i mówi że trochę ma prawo rzucić spod tej membrany?! Proszę jeśli można o potwierdzenie czy mój kolega mówi prawdę.Jak zrobiłem pierwsze ok.3000km nie widziałem nic oleju przy zaworze,teraz jak mam zrobione ok.6000 po wymianie olej się pokazał,tyle że nie tak mocno jak przy tym starym co miałem,może leci z innego miejsca przy tym zaworze,ale nie jestem pewien.
Na co mam spojrzeć ?
wojna
Robin
Stały bywalec

15
Model:
Auto:
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 6 razy
Kontakt:

Re: Zawór EGR,pomocy!

Post autor: Robin »

Najlepiej zaślepić EGR i będziesz miał spokój. U mnie też lekko się pociło z tej dziurki od membrany i po zaślepieniu jest sucho i nie leci już więcej…login to view the rest of this post

This topic has 18 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”