Witam, kupiłem niedawno T4 2.4 wersja lang - wcześniej chyba była caravelka bo pozostały haki na pace - to chyba po zabudowie holenderskiej.
Od wczoraj słyszę jakiś nienaturalny dla T4 2.4 hałas dochodzący z prawej strony jakby z okolic paska rozrządu (ale to tylko domysły), dźwięk jest jakbym wstawił w rowerze kawałek kubka plastikowego w szprychy, po dodaniu gazu na wyższych obrotach mija, na jałowym biegu słychac wyraźniej, kolejna sprawa to trochę mnie martwi większa dawka spalanego paliwa ( zalałem za 150 zł i 250 km - troche dużo - przypomnę że poprzedni właściciel zmieniał pompę wtryskową niby z TDI - nie wiem czy można wogóle), tak poza tym to straszny z niego żółw ale wolę to niż kangoo dci (porażka). A jeszcze zapomniałem o drganiach przy ruszaniu - po prawej stronie - jakaś poduszka chyba? Czy mógłby ktoś z kolegów podpowiedziec co poprawic w moim T4. Dziękuję
Co to za hałas po prawej?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Metys80
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Co to za hałas po prawej?
-który rocznik ??
spalanie w 2.4 d nie powinno przekraczać 10l\100km
-a kopci coś na czarno jak dasz buta ??
co do dźwięku zdejmij osłonę silnika i p…login to view the rest of this post
spalanie w 2.4 d nie powinno przekraczać 10l\100km
-a kopci coś na czarno jak dasz buta ??
co do dźwięku zdejmij osłonę silnika i p…login to view the rest of this post
This topic has 11 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się