2.5 automat dużo pali lpg,nie reaguje na regulację
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
zolwikx4
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: T4 CRAVELLE
- Opis: Biały
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
2.5 automat dużo pali lpg,nie reaguje na regulację
Witam Serdecznie wszystkich. Posiadam t4 caravelle 2.5 benz-lpg Spalanie w trasie do 100km/h 17l łagodny styl jazdy 21/l 100km przy gwałtowniejszym naciskaniu pedału gazu. W mieście łagodny 21l/100km gwałtowniejszy styl jazdy 27l/100km (kupujac go tez duzo palił padała elektronika.gosc pojechał do gazoli i powiedział że maja jak najtanszym kosztem zrobić żeby mógł jeździć to wstawili pokretło reczne na wąż i reczny przełacznik benz/gaz) Dlatego kupiłem cała nową elektronikę nowy wkład pompki paliwa (poprzedni wł.męczył go na gazie odpalając) nowe kable,kopułkę,palec,świece.sondę lambdę, (używkę ale oryginalną) filtr powietrza. Wymieniłem bebechy tzw.parownika.Miałem sprawdzany rozrząd regulowany komputer benzyny. Wszystko ok.Najlepsze jest to że najpierw wstawiłem nową elektronikę nie wymieniając nic i nie sprawdzając rozrządu.Po wstawieniu i przejechaniu 100km zatankowałem 13,5 l (zawsze tankuje na tym samym cpn. Statoil ) ucieszyłem sie,nie trwało to długo nastepne tankowanie już 17l/100 nic nie robiąc (ten sam styl jazdy) nastepne 17l pojechałem na regulacje 19l100km,regulacja nastepne 19/100 i regulacja 24l/100 regulacja 24l/100 potem wymienili mi środek parownika i w punkcie wyjścia sie znalazłem 17/100 (cały czas w trasie) potem zacząłem wymieniać jw. Próbowali na wszystkie sposoby zwiększyli dawkę na maxa 17/100 zmiejszyli na minimum 17/100 nie reaguje na żadne regulację. Jeżdził ze mna z laptopem podłączonym i wszystkie parametry ok nikt nie wie co mu jest. Teraz przy tych mrozach jeżdzac do miasta i z powrotem (ok 4 km) spalił mi 27/100 (w tym ok pół godz.chodził na postoju,jazda typu do miasta zgasic,zakupy i do domu ) próbowałem też na róznych stacjach to samo. Może jednak jest ktoś kto jest w stanie mi pomóc.
-
tomex
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Auto: vw t4 2.0 B multivan
- Opis: 42 l
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 automat dużo pali lpg,nie reaguje na regulację
<england> Wydaje mi się że masz źle wyregulowane spalanie gazu ,stosunek powietrza i gazu mi też się tak działo i miałem nawet 24 l spalania przy 2.0…login to view the rest of this post
Ostatnio zmieniony 04 lut 2012, 9:37 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort. i literówki
Powód: ort. i literówki
This topic has 64 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się