Znaleziono 7 wyników

Return

autor: stormy
04 lis 2015, 0:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozrząd - części - opinie

Może się komuś przyda: Przykładowy zestaw do pełnej wymiany w AXG: 1. Rozrząd komplet (pasek i rolka) SKF VKMA 01258. W środku rolki Litens, paski z logo SKF (czyli niewiadomoco), komplet śrub łącznie ze śrubą koła pasowego. 2. Pompa wody Hepu P536 (uszczelka w komplecie) 3. Koło pasowe CORTECO + po...
12 kwie 2016, 0:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż głośników w drzwiach.

Poniżej mój sposób na zamontowanie głośników 165mm w drzwiach. Potrzebne materiały: - Dystanse - dobrane tak, żeby były takiej samej wysokości jak głośnik. Do moich głośników Helix B 62 C potrzebowałem 2 dystanse 30mm na każdą stronę (ponieważ nie ma dystansów 60mm). Wydaje mi się, że to maksymalny ...
12 kwie 2016, 13:56
Jump to forum
Jump to topic

A przeczytałeś mój post? Bo tam o tym było. Już z się z desktopa doczytałem, na telefonie mi jakoś umknęło <england> Jeżeli chodzi o technikę osadzania to ja to robię tak: Warstwy w kolejności: nitonakrętka 3-4 podkładki, posmarowane olejem lub smarem nakrętka (najlepiej wysoka) śruba (tak jak pisa...
12 kwie 2016, 12:26
Jump to forum
Jump to topic

Adampio pisze:
Czy te nitonakrętki zaciskałeś dedykowaną notownicą czy tez inaczej (jest jakiś pomysł ze śruba kręconą kluczem)?
A przeczytałeś mój post? Bo tam o tym było.
26 kwie 2016, 21:45
Jump to forum
Jump to topic

Wyszło, rzeczywiście tylko na początku idzie ciężko, ale niestety niecentrycznie (oś gwintu nie pokrywa się z osią kołnierza). Może to efekt trzymania kombinerkami ale nie miałem pod ręką wiertła 9mm Będę testował dalej ale mam pytanie co dają aż 3-4 podkładki? No niestety, czasami wychodzi trochę ...
01 gru 2018, 22:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: Naprawa dogrzewacza D3WZ

Tutaj: https://fileshark.pl/pobierz/27229433/e ... wsc-ss-pdf jest dostępna instrukcja serwisowa do D3WZ, D4WZ, D5WZ.
Jest schemat elektryczny, mechaniczny, instrukcja naprawy, kody błędów itd. Po polsku.
Może komuś się przyda.
27 sie 2019, 14:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zabezpieczenie antykorozyjne

I jak to nakładałeś, tak jak producent zaleca, czyli na bardzo gorąco? I czym? Odpowiem jak ja nakładałem Fluid Film / Perma Film, może komuś się przyda: - demontaż wszystkiego co się da z podwozia (zaślepki, osłony, bak itd.) - najpierw we wszystkie profile zamknięte Fluid Film Liquid A (zwykły pr...