Rozrusznik za wolno kręci ?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Rozrusznik za wolno kręci ?
Witam wszystkich, jak już pisałem wcześniej moje auto stało ponad rok, jakis czas temu doprowadziłem je do stanu super ekstra , różne cuda powymieniane , ale nurtuje mnie jedna rzecz . Chyba mi za wolno rozrusznik kreci a z tego co chyba pamietam tak nie było.
kręci tak : CHŁEEE, CHŁEEE, CHŁEEE (wolno) i nagle CYK i zapala
a nie powinno być tak : CHŁE,CHŁE,CHŁE I CYK ?
Podobno rozrusznik też był regenerowany. I proszę sobie jaj ze mnie nie robić :) bo doprowadzam mojego busika do stanu igła i to mnie strasznie denerwuje ,że tak ledwo kręci.
kręci tak : CHŁEEE, CHŁEEE, CHŁEEE (wolno) i nagle CYK i zapala
a nie powinno być tak : CHŁE,CHŁE,CHŁE I CYK ?
Podobno rozrusznik też był regenerowany. I proszę sobie jaj ze mnie nie robić :) bo doprowadzam mojego busika do stanu igła i to mnie strasznie denerwuje ,że tak ledwo kręci.
-
kupix
Re: Rozrusznik za wolno kręci ?
Jak stał tyle czasu to może przyłapał delikatnie własnie rozrusznik???
Wyjmij go przesmaruj może to pomoże....
Oczywiście aku sprawny sprawdzałeś???Jak sprawdzić akumulator znajdziesz na forum (pomijajac użycie kabelka)
Wyjmij go przesmaruj może to pomoże....
Oczywiście aku sprawny sprawdzałeś???Jak sprawdzić akumulator znajdziesz na forum (pomijajac użycie kabelka)
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Jak wymieniałem wszystko w aucie to rozrusznik też poszedł do regeneracji i nowy aku centra futura , teraz to już dokładnie rok ma . Z tym ,że to powolne kręcenie to tak mniej więcej od 3 mies mam, przedtem raczej normalnie szybko kręcił. Może auto za mało używane bo przez ostatni rok to dokładnie 600km zrobione tylko i coś tam się zastało trochę i trzeba jeszcze raz go zregenerować
-
kupix
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
temat wolno kręcącego rozrusznika jest obszernie na forum już opisany
poszukaj
poszukaj
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Okablowanie sprawdź czy nie zaśniedziało a jak jest ok to rozrusznik do pola i wszystko wyczyść .
-
czarny1x1x
Pewnie wytłuczona tulejka w skrzyni biegów tam też należy ją wymieniać, przy regeneracji rozrusznika ..kosi i wolno kręci kabli do rozrusznika masz całe dwa do sprawdzenia stały 12 volt i sterowanie automat .
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
nie wiem czy o tą tuleję w skrzyni chodzi ale poprzedniej zimy straciłem chyba 1 i 2 bieg lub jakos tak i mechanik wymieniał mi tam jakąś chyba wlaśnie tulejkę czy coś i teraz mam to do poprawki jeszcze bo 1 nie wchodzi mi dokładnie i muszę ja zawsze z 2 poprawić , ale chyba to nie o tą tulejkę chodzi ?
-
czarny1x1x
no nie ta jest w skrzyni podpiera wałek rozrusznika ,w momencie jego wysunięcia ,często tak bywa wyrobiona że nową trzeba wklejać na jakiś klej ,wyjąć rozrusznik i zaświecić sobie latarką , często zapominają o niej a potem cyrk
-
darkob
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 12 razy
- Kontakt:
Proponuje dobrze sprawdzić kable,klemy akumulatora bo ostatnio przy podobnych objawach(za wolne kręcenie rozrusznika w TDI przy temp.troche poniżej 0 st.)okazało sie że kabel "+" przy klemie chyba słabo łączy.Na razie dolożony jest drugi dużo cieńszy kabel zakończony oczkami i od kilku dni odpala na dotyk a sprawdzałem go wcześniej miernikiem i wyglądał na dobry.
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Witam wszystkich, nie dawałem jeszcze rozrusznika do przegladnięcia bo chciałem wyczuc jakąś zależność kiedy tak wolno kręci i wyszło mi , że pierwsze poranne odpalanie jest dla niego najgorsze , kręci tak z 2 obroty jakby miał umrzeć za chwile a potem cyk i odpala a przy następnych odpalanich w ciagu dnia juz odpala praktycznie przy pierwszym obrocie ... po odpaleniu potelepie troche silnikiem , postawi trochę siwej zasłony dymnej ( miałem wymianianą rok temu jedna swiece ale chyba należy je jeszcze raz sprawdzić ) .
-
kupix
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Co do Centry to strasznie zeszła na psy, sprawdź akumulator przyrządem (np w sklepie gdzie je sprzedają) czy jest ok, bo tu też może być problem.
Świece też mogły się popalić jak telepie po odpaleniu.
Świece też mogły się popalić jak telepie po odpaleniu.
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
kurcze świat na psy schodzi ... przez ostatnie kilka lat kupowałem boscha silvera ale ostatnio własnie sprzedawca znajomy powiedział ,że skiepsciły sie i żebym brał centre . Druga sprawa to to ,że od kupna tej centry dokładnie rok temu auto przejechało max 600km i może dlatego siadło się trochę temu akumulatorowi bo jednak powinien chyba pracować częściej a auto mało jezdziło i nawet miało postoje tak po miesiąc czasu . takze posprawdzam te wszystkie rzeczy i dam znac na forum o efektach .
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
hm, Centra Futura ponoć jest nie wypałem, ale w sumie na Centre Plus nie narzekam, myślałem że swoją zarżnąłem, ale po wymianie szczotko-trzymacza i tulejek w rozruszniku jeszcze żyje (rozrusznik czasem kręcił wolno, czasem szybciej z rana), a ma trzeci roczek, kilka razy była zdojona do zera na rybkach, a i u mnie lekko nie ma, bo jak jeżdżę to z 30 odpaleń dziennie ma.Probe041 pisze:Co do Centry to strasznie zeszła na psy,