Witajcie
Mam takie pytanko , otóż w tej chwili wymieniany mam rozrząd w ACV i co się okazało. Pasek pompy wtryskowej jest przesunięty o jeden ząbek w stosunku do znaków odniesienia. Auto paliło dobrze z tym przestawionym paskiem , kąt wtrysku byl troche przestawiony. Ja wsumie tego nie widzę jak to wygląda bo jestem w trasie , ale dzwoniłem do domu i mnie o tym poinformowali. I teraz pytanie , paski widać dośc niedawno były zmieniane , ale tylko paski , napinacze , pompa wody , wszystko stare jak swiat. Czy mozliwe ze celowo ktoś tak ustawił pompę wtryskową ?? Jest jeszcze taka sprawa , w tej chwili równiez ma wymieniany wysprzęglik auto więc skrzynia była zrzucana i teraz tymczasowo jest skręcona z silnikiem . Ale po wymianie rozrządu jeszce raz bedzie zrzucana. Okazało sie ze auto dośc niedawno miało wymieniane sprzegło , na sprzegło Valeo , wywalona jest dwumasa i wstawione sztywne koło. Czy mozliwe ze na tym kole zle jest punkt odniesienia nacechowany ?? W/g mnie raczej jest to malo mozliwe aby fabryce sie pomylilo z nacechowaniem koła ale rózne dziwne sytuacje juz widziałem , czyli wychodzi na to ze ktoś zakładając pasek przestawił go o jeden ząbek... ale znów w necie naczytalem sie sprzecznych informacji i niektórzy piszą ze celowo przestawiają pasek o ząbek... ale przeciez to jest nie mozliwe w/g mnie z samego faktu ze sam kąt wtrysku sie ustawia juz an milimetry , a tu jest ewidentnie o ząbek przestawiony pasek względem punktów odniesienia...
Druga sprawa to na górnym kole wałka rozrządu od strony pompy wtryskowej podobno nie ma zadnych punktów odniesienia nacechowanych ani na kole ani na silniku...
Zaraz ktoś wrzuci foty ode mnie z domu z mojego konta więc tam będzie widać co i jak...
Ustawienie rozrządu ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 15
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Ustawienie rozrządu ACV
Witam wszystkich.
Brat mnie prosił aby wrzucić zdjęcia znaków rozrządu.
Opisze mniej więcej jak to wygląda.
Znaki które na zdjęciach widać , są zna…login to view the rest of this post
Brat mnie prosił aby wrzucić zdjęcia znaków rozrządu.
Opisze mniej więcej jak to wygląda.
Znaki które na zdjęciach widać , są zna…login to view the rest of this post
This topic has 46 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się