Blacharka ile to kosztuje $
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
paśnik
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Blacharka ile to kosztuje $
Witam. Przymierzam się do blacharki w moim paśniku. Standardowo do zrobienia są: progi, nadkola, 4 błotniki (delikatne ogniska rudy), podszybie, okolice szyb bocznych, tylna klapa do wymiany. Osobiście nie mam czasu i warunków do takich napraw. Na pewno posiadacie Państwo takie doświadczenia Moje pytanko brzmi - ile kosztuje taki gruntowny remont z malowanie ??? Z góry dzięki.
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Re: Blacharka ile to kosztuje $
Malowanie busa to koszt ok 4-5K.remont blacharki w zależnosco ile roboty ok 1K + czesci blacharskie.
-
absajler
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Ja robiłem u kolegi zapłaciłem za wszystko 2700 brutto za malowanie całego busa i remont blacharki z podłoga włącznie, wiem super okazyjna cena, ale warto popytać może gdzieś tanio zrobisz. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale jak blisko Grudziądza mogę załatwić coś w dobrej cenie. Nie za tyle ile ja :) , ale na pewno nie 4-5 tyś za samo malowanie :D
-
Żybis
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto:
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Kolega absajler ma cennik nie do pobicia więc nie masz się co zastanawiać i wal w jego rejony ;-)
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Mam nadzieje ze Kolega sie nie obrazi ale w tej cenie to ja bym tego z bliska widziec nie chcialJa robiłem u kolegi zapłaciłem za wszystko 2700 brutto za malowanie całego busa i remont blacharki z podłoga włącznie
W Krakowie samo lakierowanie po wierzchu od 4 tys w gore i nie wydaje mi sie zeby w innych rejonach kraju roznice w cenach byly znaczace
Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, 21:58 przez kurol, łącznie zmieniany 2 razy.
-
bartekaudia6
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Caravell
- Kontakt:
ja bym tak liczył za malowanie całej t4 2000 2500PLN same malowanie calości bez blacharki
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Wtakiej kwocie to pomalujesz małe auto,w przedziale 3-4 sedana.Nie ma co sie oszukiwac ,w tej chwili za malowanie ,połowa ceny to materiał.bartekaudia6 pisze:ja bym tak liczył za malowanie całej t4 2000 2500PLN same malowanie calości bez blacharki
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Wymiana progów w Boxerze, z łataniem nadkoli jak gdzies trzeba było i podłataniem tylnych rantow błotników nad nadkolem , do tego łatanie stopni w kabinie , wymiana i malowanie w kolor tylnych drzwi , podłatanie na dole drzwi przesuwnych - koszt całkowity wyszedl 4kzł z konserwacją nadkoli i progów , bez konserwacji podłogi. Auto nie było malowane całe tylko malowany był pas na dole tak troche ponad progami. Progi były całkowicie wyciete, czyli odtwarzany próg wewnetrzny (kratownica) , próg od strony nadwozia , i próg od zewnetrz , wszystko z blachy 1,2 lub 1,5 czyli praktycznie bez wykorzystania reperaturek. Takze jak doliczyc jeszcze malowanie calego auta to pewnie z drugie 4kzł by doszło... Taki koszt byl zrobienia blacharki w Boxerze w 2007 lub 2008 roku gdzies tak. Wiem ze z malowaniem całego koszt wychodził koło 8kzl więc równowartośc wtedy auta...
-
absajler
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Koledzy naprawdę te malowanie nie wygląda nie najgorzej. Jak umyje auto mogę wrzucić kilka fotek. Robił to mój przyjaciel znamy się z 25 lat, on jako właściciel zakładu nie zarobił pewnie nic. Kasa pokryła wypłatę pracownika i materiały. Ale jak mówiłem to była naprawdę promocyjna cena. Jak z nim rozmawiałem to normalnie za malowanie całego t4 weźmie 3 tyś nie więcej
-
darekzakopane
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: transporter t4
- Kontakt:
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
a czym ten blacharz maluje ?? Bo same materialy lakiernicze w tym dobrej firmy lakier to podliczyli mnie w hurtownii 2000zl na auto wielkosci t5 czyli identyczne jak t4...