Podnoszenie mocy silnika TDI
-
autoholik
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- Opis: T4 RULEZ :)
GG:9848000 - otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Podnoszenie mocy silnika TDI
Jak niektórym wiadomo zamierzam z czasem podnieść moc mojemu busikowi a zakładam ten remat bo chcę się podzielić moimi modyfikacjami jak i poznać waszą opinie na ten temat .Więc bazą jest silniczek 2.5 TDI już po chipie który teraz legitymuję się mocą 180 KM .A plan jest następujący wkładam turbinę od 3.0 TDI inny większy intercooler wraz z orurowaniem z stali daję sprzęgło z kołem zamachowym po wzmocnieniu u pana Radzikowskiego no a elektronik robi od nowa cały program dla silnika . Moc którą chcę uzyskać to magiczne 260 KM dowiedziałem się że to jest bezpieczny pułap i jak będzie wszystko zrobione porządnie to autko będzie dalej bezawaryjnym TDI tylko deczko mocniejszym . Na razie chcę pozbierać maksymalnie klamotów i dopiero wtedy przystapić do przekładki ale czy to się uda tak jak myślę to się okaże w praniu .Na dzień dzisiejszy mam już nowe kompletne sprzęgło z dociskiem i kołem zamachowy w przyszłym tygodniu zamierzam osobiście zawieść komplet do Warszawy do Pana Radzikowskiego i powiedzieć mu o co mi chodzi żeby było zrobione wzmocnienie typowo pod auto .Będę się starał systematycznie pisać o tym jak idą pracę nad projektem no i oczywiście jakąś foto relację zapodać . Wszelkie wskazówki oraz uwagi mile widziane .
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2010, 16:49 przez autoholik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
slimak
- Ikona forum
- 15
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 311 razy
- Kontakt:
Re: Podnoszenie mocy silnika TDI
Projekt ambitny ale zapomniałeś o hamulcach. Takie auto musi mieć naprawdę skuteczne hamulce.
This topic has 114 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się