Witam drodzy forumowicze. Od Września jestem posiadaczem Mojej t4-ki. Mój problem polega na tym że poprzedni właściciel zajechał skrzynie itp (nie potrafił dokładnie określić) Po czym wrzucił skrzynie od zwykłego t4 2,5B. Chciałbym wrócić do poprzedniej opcji bo zima zbliża się wielkimi krokami :) Oglądałem autko od spodu.Jest tylni most z półosiami, oraz wał do połowy. Dodatkowo właściciel dał mi osobno jakiś wał zakończony zmieloną stożkowa zębatką i gumowo-metalowy przedmiot ;)
Przestrzegł mnie tez ze on wymienił już 2 skrzynie syncro i ze nikt nie potrafił tego naprawić, bo po zamontowaniu skrzyni i przejechaniu 100km znowu coś tam wymieliło.. Mówił coś o rożnych rodzajach skrzyń, i ze różnią się wielkościami kół zębatych... Powiedział tez ze może jedynym wyjściem było by zakupienie kompletnego zestawy napędowego z rozbitka, bo wtedy ma się pewność pasowalności.
Zwracam się teraz o pomoc w każdym wydaniu, może jakiś namiar tel. na speca od syncro, jakieś porady... z Góry dziękuję i Pozdrawiam :)
Montaż SYNCRO - Co zakupić?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
madman1
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
-
srokkka
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: Montaż SYNCRO - Co zakupić?
A może w tylnym dyfrze jest inne przełożenie, niż z przodu? Poprzednie właściciel coś wymieniał, ale źle dopasował i takie efekty?
This topic has 9 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się