Znaleziono 5 wyników

Return

autor: mjacenty
10 lis 2011, 19:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: synchro niedziała do tyłu

Odpowiwm na twoje pytanie Mateuszu. Tylny most w odmianie syncro z ABS posiada tzw sprzęgło jednokierunkowe (jak w piaście tylnego koła roweru). Ponadto posiadać może blokade mechaniczną tylnego dyferencjału (mech różnicowego).Wspmniane sprzęgło jednokierunkowe zapewnia ciąg tylnych kół do przodu. A...
12 lis 2011, 22:58
Jump to forum
Jump to topic

Re: synchro niedziała do tyłu

Z uwagi na kostrukcję tylnego "mostu" blokada zespala wyjście napędu prawej półosi z z zespołem napędowym przed sprzęgłem jednokierunkowym , co przy awarii blokady powoduje przekazywanie napędu tylko na to koło. Przy poprawnie działąjącej blokadzie sprzęgła napęd idzie na obie osie i są o...
27 lut 2012, 12:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Swap 2.4D syncro na 2.5 TDI ACV

Nie chcę się rozpisywać ,ale nie tak prosto . Co wiem na pewno to : 1 . przekładka całej wiązki z kompem ,przepływkami , zegarami . 2 skrzynię da się po pewnej rzeźbie spasować , ale nie pozyje długo (inny moment) . 3, sprzęgło będzie słabsze. 3 kupienie sprawnego kompletu do przekładki będzie bardz...
29 lut 2012, 15:27
Jump to forum
Jump to topic

Z tym podciąganiem mocy z 1,9 tdi to bym nie przesadzał . to ma być auto trwałe i niezawodne . Silnik 90 KM będzie trwały i niezawodny i dobrze zniesie obciążenie , co potwierdają przekładki nawt na tym forum. Skrzynia też to zaakceptuje. Pakowanie ponad 110 km do tej skrzyni to proszenie się o kłop...
07 mar 2012, 23:23
Jump to forum
Jump to topic

Do silnika 2,5 TDI 102KM były tylko 2 skrzynie syncro DRH EFK (mogę sie mylić bo pisze z pamięci). Do 2,4 i do benzyn były inne skrzynie (tzw krótkie) były bodaj 4 rodzaje ,ale nie mam oznaczeń (rózniły się przełożeniami ) i bodaj najwolniejsze bodaj DQQ były w ciężarówkach z paką odkrytą . Co do pr...