Czolem Koledzy!
Jestem Andrzej, mam 33lata.Pozdrawiam wszystkich teczworkowcow.
Wczesniej jezdzilem troche caravelkami kilku znajomych.Dopiero teraz zaczynam zglebiac powoli wiedze o tym autku.
Kilka dni temu kupilem t4 transportera syncro. 2002 r, 2,5tdi 102hp. przebieg 243tys.km.
Czytalem artykul o syncro : http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=44&t=655 w ktorym "wojnadk" pisal o wyczuwaniu oporu podczas jazdy do tylu na skreconych kolach. Mam ten sam problem lecz do przodu..kiedy wjezdzam na parking ,i skrecam w moja "koperte" na luzie,auto powinno dotoczyc sie bez problemu w koperte i powinienem zahamowac zeby nie przygrzac w inny samochod np..ja prawie wcale nie musze hamowac..auto prawie samo staje..wjezdzalem ostatnio na pierwszym biegu pod dosc stroma gorke na koncu ktorej skret w lewo i nagle dzwiek bardzo podobny do piszczacego paska pompy wspomaganie kierownicy ,kiedy skrecisz kola za mocno..ja wcale nie skrecilem ich za mocno..poza tym od samego poczatku kiedy kupilem auto, cos szumi,wyje..cos w podobienstwo zajechanego mostu jaki mialem w puchatku MB123, tyle tylko ze tam (w puchatku) halas narastal przy dodawaniu gazu a w trasporterze jest on bez przerwy,niewazne czy jade na luzie,pod gorke,czy zmieniam biegi..jest bez przerwy i zaczyna byc dokuczliwy po przekroczeniu predkosci 30km/h.nie sa to lozyska w kolach poniewaz wszystkie 4 sa wymienione..poprzedni wlasciciel chyba chcial pozbyc sie szumu i wymienil wszystkie lozyska..kiedy zrozumial ze to cos powazniejszego,pozbyl sie problemu sprzedajac auto;) ja niestety musze to naprawic, bo chce jezdzic tym autkiem poniewaz strasznie mi sie podoba..
pozdrowionka
Andrzej
szum podczas jazdy
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
endriu
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Auto: transporter syncro
- Kontakt:
-
tomas19tdi
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: szum podczas jazdy
witam.tez mam syncro 2003 rok 2.5 tdi z blokada tylnego mostu.mam taki sam problem.od 30 km na godzine slychac poprosu tylny most.wymienilem tylny mos…login to view the rest of this post
This topic has 7 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się