Witam wszystkich Forumowiczów
Mam kolejny problem z moją ukochaną T4 :) a dokładniej problem z paleniem
Z rana często nie chce odpalić . Pomimo dwukrotnego grzania świec czasem nie chce zapalić.
A gdy już się uda zapalić po kilkukrotnym kręceniu z tyłu samochodu jest kłąb białego dymu. Dym pojawia się tylko na 2 sekundy i gdy silnik już złapie obroty wszystko jest normalnie . Sądzę że to objaw zalewania świec żarowych
Jak uda się odpalić przez pierwsze 2 może 3 sekundy silnik tak jak by nie mógł wejść na obroty i po tych 2 sekundach wszystko jest OK
Na ciepłym silniku nie ma problemu - pali od ręki.
Świece żarowe ( beru GN 855 ) zostały wymienione i problem nie znikł.
Z tego co zauważyłem największy problem z odpalaniem jest z wtedy gdy silnik jest jeszcze lekko ciepły. Ciepły to może za dużo powiedziane. Np po 8 godzinach jak wychodzę z pracy w ciepły dzien ( około + 10 stopni na dworze ) pali dużo gorzej niż w mroźny poranek .
Podpowiedzcie co może być nie tak.
Z góry Wszystkim dziękuję za pomoc
Problem z odpalaniem T4 2.5 TDI
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
metaldaw
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Problem z odpalaniem T4 2.5 TDI
Wg. mnie to woda dostaje się do komory spalania. Sprawdź czy płyn chłodniczy Ci nie ubywa a będziesz miał pewność.
This topic has 23 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się