Witam wszystkich serdecznie!
Tym postem zaczynam swoją długą i mam nadzieję, że owocną pracę nad moim VW T4. Udało mi się pozyskać samochód od jednej z Komend Policji.
Auto było już wysłużone, więc trafiła mi się nie lada okazja aby wpadło w moje ręce na bardzo korzystnych warunkach. Zdając sobie sprawę z ogromnego nakładu jaki mnie czeka postanowiłem, że nic mi nie szkodzi zaryzykować smile
Egzemplarz, który otrzymałem posiada silnik 2,5 Tdi o mocy 75 kW.
Jedyne informacje jakie posiadam to jego numer nadwozia WV1ZZZ70Z3X040065. Przebiegu nie dało się ustalić - życzliwi funkcjonariusze zabrali zegary do innego auta. Dodatkowo spuścili wszystkie płyny z każdego możliwego układu.
Nie mam nawet informacji o jakimkolwiek wyposażeniu posiadanym przez to autko... Nie wiem czego może brakować.
Wyciągnięto z niego chłodnicę oraz kilka innych elementów, które staram się skompletować. To jednak jeszcze nic...
Najgorszą rzeczą jest pasek rozrządu, który znalazłem rozerwany pod maską. Pasek leżał sobie luzem - w komendzie powiedziano, że "został zerwany przez mechaników jak próbowali coś tam wyciągnąć".
Są więc dwie opcje - albo silnik sprawny albo muszę szukać nowego.
Na początek będę chciał ograniczając koszta minimalnym nakładem sprawdzić stan silnika - tutaj zwracam się o pomoc przy ustaleniu jaką minimalną ilość oleju muszę zdobyć aby zalać silnik na to sprawdzenie. 5 litrów? 6 litrów?
Co oprócz założenia pasków i podłączenia chłodzenia powinienem sprawdzić przed tą próbą?
Z góry będę bardzo wdzięczny za pomoc ;)
Nowy busik na forum - potrzebne wsparcie merytoryczne
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Młoody
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
chmielik
- Ikona forum
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Re: Nowy busik na forum - potrzebne wsparcie merytoryczne
Do silnika wchodzi ok 5,5 litra
Do układu chłodzenia chyba od 5-7 litrów w zależności od wersji
Sprawdz świece
Posprawdzaj masy na silniku i rozru…login to view the rest of this post
Do układu chłodzenia chyba od 5-7 litrów w zależności od wersji
Sprawdz świece
Posprawdzaj masy na silniku i rozru…login to view the rest of this post
Ostatnio zmieniony 18 paź 2011, 18:48 przez chmielik, łącznie zmieniany 1 raz.
This topic has 21 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się