witajcie.
mam T4 98 rok silnik 2.4 AAB była robiona głowica.
jest obecnie po wymianie rozrządu, filtrów.
po złożeniu całości auto odpalało, wkręcało się na wyższe obroty tyle że w przewodzie paliwowym zasilającym pompę wtryskową
pojawiały się pęcherzyki powietrza na wyższych obrotach.
wymieniłem przewody paliwowe i powietrze przestało płynąć lecz teraz wkręca się tylko na 2100 obrotów i przy takich obrotach występują drgania.
pompa wtryskowa co prawda ustawiona trochę na słuch (na znak i blokadę nie pali auto) a nie zegarem ale po wielu przestawieniach o pół zęba auto pali idealnie, nie słychać szklanek także nie kopci, dopiero gdy jadę pod górę i jest mu bardzo ciężko to wtedy pojawia się male zadymienie.
i tutaj moje pytanie czy to może być zapowietrzona pompa i jak ją odpowietrzyć?
czy jednak złe ustawienie pompy?
samochód odpala na przysłowiowy "dotyk", obroty nie pływają, na wolnych obrotach ma swoją moc (nawet mieli kołami).
2.4 d obroty do 2100
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
confect
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
-
confect
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
This topic has 9 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się