Warsztat - pompa paliwa.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
b.b tulipan
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Warsztat - pompa paliwa.
Witam kolegów.
Mam pytanie do kolegów z Wrocławia i okolic.
Szukam dobrego pompiarza w rejonie Wrocławia.Moja pompa do VW T4 1,9 ma wycieki i muszę to zniwelować jak najszybciej.Busikiem pracuję i remont jest mi b. pilny.
Jeśli możecie pomóc to prosił bym o taką podpowiedź.
Mam pytanie do kolegów z Wrocławia i okolic.
Szukam dobrego pompiarza w rejonie Wrocławia.Moja pompa do VW T4 1,9 ma wycieki i muszę to zniwelować jak najszybciej.Busikiem pracuję i remont jest mi b. pilny.
Jeśli możecie pomóc to prosił bym o taką podpowiedź.
-
b.b tulipan
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Re: Warsztat - pompa paliwa.
Sprawa nie aktualna. Serwis pomp W-w ul. Kożuchowska 10.to na potem jeśli by coś.
-
tommly
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Witaj, czy dobry jest ten warsztat na Kożuchowskiej, nie zdzierają?
Co robiłeś kolego i ile szelestów to kosztowało, bo u mnie chyba regulacja się kłania ;-)
Co robiłeś kolego i ile szelestów to kosztowało, bo u mnie chyba regulacja się kłania ;-)
-
b.b tulipan
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
tommly witam.
Ja robiłem u niego uszczelnienia i regulację pompy.
Jak dla mnie to gostek jest w porządku. W umówionym czasie podjął się remontu i wykonał go należycie.Na miejscu ma dość dużą ilość części zapasowych.Wymieniał mi jakieś uszczelki, jakiś wałek i coś tam jeszcze.[ustawienie zapłonu, to tak ja nazywam po swojemu] Zapłata za usługę była dla mnie, moim zdaniem nie wygórowana.A uszczelnienia musowo porobić gdyż nie podbił bym Dow. Rejest. na przeglądzie.
Jest jeszcze jeden mechanik na Niskich Łąkach, lecz tamten to jakiś taki nie wydarzony a kasiorkę bierze.
Ja robiłem u niego uszczelnienia i regulację pompy.
Jak dla mnie to gostek jest w porządku. W umówionym czasie podjął się remontu i wykonał go należycie.Na miejscu ma dość dużą ilość części zapasowych.Wymieniał mi jakieś uszczelki, jakiś wałek i coś tam jeszcze.[ustawienie zapłonu, to tak ja nazywam po swojemu] Zapłata za usługę była dla mnie, moim zdaniem nie wygórowana.A uszczelnienia musowo porobić gdyż nie podbił bym Dow. Rejest. na przeglądzie.
Jest jeszcze jeden mechanik na Niskich Łąkach, lecz tamten to jakiś taki nie wydarzony a kasiorkę bierze.
-
tommly
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
<lol>
Hej Tulipan
Właśnie znajomy mechanik polecił mi tego gościa na Niskich Łąkach, mówił, że warsztat to Bangladesz (czytaj 3 świat), ale pompy dobrze robi, podobno.... no i masz ciężki orzech do zgryzienia....
Spróbuję chyba najpierw u niego, a później jakby co u tego Twojego, jakby się okazało, że tamten to lipa...
Ale dzięki za info. U mnie tylko regulacja zapłonu i może dawkę startową trzeba podbić, bo kilka sekund trzeba kręcić jak zimny.
Hej Tulipan
Właśnie znajomy mechanik polecił mi tego gościa na Niskich Łąkach, mówił, że warsztat to Bangladesz (czytaj 3 świat), ale pompy dobrze robi, podobno.... no i masz ciężki orzech do zgryzienia....
Spróbuję chyba najpierw u niego, a później jakby co u tego Twojego, jakby się okazało, że tamten to lipa...
Ale dzięki za info. U mnie tylko regulacja zapłonu i może dawkę startową trzeba podbić, bo kilka sekund trzeba kręcić jak zimny.
-
b.b tulipan
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
tommly witaj ponownie. Na Niskich Łąkach też coś robiłem. Po remoncie silnik chodził jak traktor.
po ponownej wizycie u gostka, stwierdził że to wina zapłonu, lecz nie podjął się jego ustawienia.
Ty jednak próbuj, może będzie dobrze.Kiedyś on miał warsztat na Kościuszki, ludzie go chwalili.
może ja nie miałem szczęścia do niego?
po ponownej wizycie u gostka, stwierdził że to wina zapłonu, lecz nie podjął się jego ustawienia.
Ty jednak próbuj, może będzie dobrze.Kiedyś on miał warsztat na Kościuszki, ludzie go chwalili.
może ja nie miałem szczęścia do niego?
-
radecki
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
W Sobótce masz też polecanego pompiarza jakby tam Ci nie wypaliło. Nie korzystałem osobiście z jego usług ale słyszałem kilka pozytywnych opini, jak bedziesz zainteresowany to dam Ci namiary.
-
czester52
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Na ślężnej jest tak zwany TADZIO jego warsztat nazywa się "Diesel Serwis" (chyba) dario72 mi go polecił (osobiście jeszcze nie byłem). Ale dziś kumpel, który trochę siedzi w mechanice powiedział mi, że TADZIO ma t4 w małym palcu i żeby śmiało do niego walić. Ja osobiście w ciągu paru najbliższych dni do niego uderzę.
-
tommly
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
ooo i to jest dobry punkt zaczepienia, będę na Ślężnej to zajrzę, czy to jest koło stacji Shell'a w tym kompleksie garaży ?
Czy to ta firma: "L.N.Stanko" Firma Serwis-Diesel-Transport ul.Ślężna 138 ???
Czy to ta firma: "L.N.Stanko" Firma Serwis-Diesel-Transport ul.Ślężna 138 ???
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, 21:49 przez tommly, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tommly
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Byłem na Ślężnej i naprawę warsztat godny polecenia, przynajmniej takie robi wrażenie na pierwszy rzut oka. Jest specjalny mechanik, który ma wszystkie VW w małym paluszku i od razu stwierdził, że to kwestia ustawienia kąta zapłonu.
Na podjeździe stały już zresztą dwie T4 z podniesioną machą i kilka innych "fałwejów".
Jestem już umówiony na jutro na regulację i zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jestem dobrej myśli :-)))
Na podjeździe stały już zresztą dwie T4 z podniesioną machą i kilka innych "fałwejów".
Jestem już umówiony na jutro na regulację i zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jestem dobrej myśli :-)))
-
tommly
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Byłem dzisiaj i polecam. Naprawdę mechanik wie co mówi i nieźle robi. Tzw. kąt zapłonu (time ignit.) powinien być w zakresie 4,5 - 5, a u mnie było tylko 0,7 i nie miał prawa rano palić bez długiego kręcenia. Od razu też inaczej pracuje silnik :-) "Mordka" się cieszy.
Dzięki "czester52" za polecenie tego zakładu.
Dzięki "czester52" za polecenie tego zakładu.
-
czester52
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
I ja tobie też dziękuję, teraz mając 2 zadowolone osoby z jego usługi sam (jak będą fundusze) do niego pojadę. Cieszę się, że w końcu trafił się uczciwy mechanior, bo póki co trafiałem na oszustów i naciągaczy :(
-
tommly
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
:P wielka radość, dzisiaj rano, po raz pierwszy teczka odpaliła od strzała zaraz po przekręceniu kluczyka ...
nic dodać, nic ująć <lol>
nic dodać, nic ująć <lol>
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 780 razy
- Kontakt:
A ja nie polecam warsztatu na Ślężnej 138, paproki partacze, Cytryn i Gumiak jak ze złomnika. Nawet oleju wymienić nie potrafią nie robiąc szkód. Omijać z daleka
-
tommly
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Probe, ale od naszych ostatnich rekomendacji minęły już ponad 3 lata, dużo się widocznie zmieniło <32> 3 lata to kosmos.Probe041 pisze:A ja nie polecam warsztatu na Ślężnej 138, paproki partacze, Cytryn i Gumiak jak ze złomnika. Nawet oleju wymienić nie potrafią nie robiąc szkód. Omijać z daleka
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 780 razy
- Kontakt:
Dlatego tutaj napisałem, bo sobie tylko pluję w brodę że tam trafiłem właśnie stąd.
-
tommly
- Specjalista T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Ja u nich tylko raz ustawiałem kąt wtrysku i sugerowałem się m.in. forumową opinią, później już nie korzystałem, więc nie wiem.Probe041 pisze:Dlatego tutaj napisałem, bo sobie tylko pluję w brodę że tam trafiłem właśnie stąd.