Znaleziono 15 wyników

Return

autor: Probe041
20 cze 2012, 21:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: świeci kontrolka oleju

Też jestem za tym aby sprawdzić ciśnienie oleju, przy 2 tys obrotów powinno być te 2 bary na rozgrzanym silniku
autor: FocusMED
20 cze 2012, 20:54
Jump to forum
Jump to topic

Może to być pompa oleju, zdarza się że pada, może to też być kwestia panewki na wałku pośrednim, też się zdarza ale rzadziej.
Ja bym zaczął od wymiany pompy. Jazda bez ciśnienia oleju skończy się zatarciem silnika.
autor: Kenobi
20 cze 2012, 21:29
Jump to forum
Jump to topic

a czy któryś z mechaników pofatygował się aby zmierzyc rzeczywiste ciśnienie oleju manometrem tak dla pewności, że to nie problem z czujnikiem
co do przyczyn i konsekwencji masz wyżej
autor: Victus
22 kwie 2016, 22:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czy warto zakupić VW T4 na benzynę?

Dlaczego nie, w benzynie nie podoba mi się a raczej w gazie że butla zajmuję za dużo miejsca i trzeba częściej tankować, jedne z aut miało zbiornik w miejscu koła zapasowego i tankować musiałem co trzysta km wskaźnika nie było więc trzeba było ciągle zerkać na licznik Ale jeżeli jeździsz z przyczepn...
autor: Adampio
22 kwie 2016, 22:37
Jump to forum
Jump to topic

Mój Multek, kupiony w grudniu ub.r. to mój pierwszy w ogóle "dyzel", wiec mam chyba świeże spojrzenie. Na LPG w benzyniaku 2,4 litra przejechałem blisko 100kkm. Ponadto zagazowałem koledze busa T2 z silnikiem chłodzonym powietrzem w okresie gdy wyklęte było już podgrzewanie LPG spalinami. ...
autor: kurol
22 kwie 2016, 22:41
Jump to forum
Jump to topic

Na dobra instalacje lpg,montowana w dobrym warsztacie,conajmniej 4000 pln trzeba przygotowac.
22 kwie 2016, 22:51
Jump to forum
Jump to topic

Na dobra instalacje lpg,montowana w dobrym warsztacie,co najmniej 4000 pln trzeba przygotowac. Dokładnie to miałem na myśli. Silnik gaźnikowy gazowałbym bez zastanowienia bo instalacja jest banalna ale LPG na wtrysku to już grubsza sprawa. Z tego samego powodu nie gazuję posiadanego od nowości Polo...
autor: Miętus89
23 kwie 2016, 0:41
Jump to forum
Jump to topic

t4 w benzynie z niemcowni? ...trza brać!

dwolitrowka benzynowa spalanie 11L/100km to jest koszt przejazdu 100km jakies 16,5pln który diesel pobije ten wynik?
autor: bocianbob
23 kwie 2016, 1:24
Jump to forum
Jump to topic

Według mnie warto, sam mam 2,5l 110Km z 1994, przy spokojnej jeździe 100-120km/h spalanie 11l (co jak na busa i jeszcze w syncro uwazam za bardzo doby wynik). Nie myślę nawet o gazowaniu. Dodatkowo benzyniaki z reguły były mniej eksploatowane niż diesle. Benzyniakiem też wszędzie wjedziesz (niektóre...
autor: hoopsii
30 maja 2016, 14:07
Jump to forum
Jump to topic

Re: Multivan - tylny stelaż materaca, łóżko .

Adampio pisze:
hoopsii pisze:
Do boczków są przykręcone po jednym z każdej strony drewniane klocki. Obite są w szarym kolorze.
Można prosić o fotkę od tyłu (przy otwartej klapie) obu dolnych i górnych stron?
OK wieczorkiem będa
autor: hoopsii
31 maja 2016, 6:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Multivan - tylny stelaż materaca, łóżko .

Jeśli chcesz tylko kilka szt zacisnąć to zrób to sam zwyczajnie śrubą podkładką i nakrętką.

https://youtu.be/-wmpASZYat8
autor: dom80
20 kwie 2021, 10:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: Skladanie kanapy II-go rzędu caravel

Trójka lub ostatnia kanapa, pas pociagasz do dołu pchasz kanapę do góry od spodu pod kanapą są 4 śruby. Tylko najpierw oparcie złóż w tej kanapie lewa i prawa strona zaczepy.
29 maja 2016, 22:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój nowy bus

We Wrocławiu spokojnie znajdziesz miejsce gdzie przyciemnia folią z homologacją na zachód również
29 kwie 2019, 0:29
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ogrzewanie.

Tak jak Ci pisałem, jak chcesz mieć prawie tak jak w oryginale to duzo roboty i trzeba kupić stosowne kanały powietrzne i w miarę współczesny piec, bo do "oryginału" ponoć nie ma już w zasadzie części. A jak dopuszczasz piecyk stojacy na podłodze (u mnie jest zaraz za fotelem kierowcy w po...
01 gru 2017, 20:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Serwis pomp wtryskowych we Wrocławiu.

Trzebnica, ul. Wrocławska. Ślusarek.