Cos dudni podczas hamowania

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
kurol
Kierowca T4

15
Model:
Auto: Multivelle Long
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI"
podziekowal za post: 51 razy
otrzymal podziekowanie: 127 razy
Kontakt:

Cos dudni podczas hamowania

Post autor: kurol »

Od jakiegos czasu zauwazylem ze w moim t4 podczas hamowania przy wiekszych predkosciach (pow 100km/h)cos zaczyna dudnic
Odpuszczenie hamulca i ponowne hamowanie sprawia ze z reguly potem jest juz cicho chodz nie zawsze
Samochod hamuje normalnie,tarcze i bebny maja jeszcze spory zapas,to samo klocki i okladziny
Dwa miesiace temu na przegladzie diagnosta stwierdzil ze z samochodem jest wszytko ok chodz problem juz wtedy wystepowal
Dodatkowo zauwazylem ze czasami podczas nawet lekkiego hamowania pedal hamulca lekko kopie jakby abs zadzialal choc nawierzchnia sucha a nacisk na pedal delikatny i nie ma mowy o blokowaniu kol,pod vag abs tez nie zglasza zadnych bledow
Posciagalem wszystkie kola i wzrokowo wszystko wydaje sie ok chodz zaciski wygladaja ze juz pare lat maja,moze to miec zwiazek z ewentualnie zapieczonymi prowadnicami?
staszek
Znawca T4

14
Model:
Auto: T 4
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 20 razy
Kontakt:

Re: Cos dudni podczas hamowania

Post autor: staszek »

Może masz delikatnie krzywą albo tzw wybuloną jedną z tarcz.
Ja miałem podobnie, przy większej prędkości po wciśnięciu hamulca objawy miałem takie ja…login to view the rest of this post

This topic has 1 more reply

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”