Zmiana opon na wyższe-wrażenia z jazdy

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
toudi100
Aktywny T4

15
Model:
Auto:
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Zmiana opon na wyższe-wrażenia z jazdy

Post autor: toudi100 »

zamieniłem się z kolegą na opony z felgami. Ja miałem 205/60/16c(oryginał na stalówkach) am on 215/65/16c (na alu oryginał bbs)czyli nawet duża różnica w wysokości(ok 3,5cm) , ale myślałem nad tym rozmiarem żeby kupić. jazda po mieście nawet mi się podobała bo braku mocy nie było tak czuć i ładnie oponki wyciszały polski dziury. Na szczęście kumpel nie miał czasu żeby z powrotem się zamienić i pojechałem na jego oponach w trase kielce- koln. I po 1200km mogę powiedzieć że spalanie urosło i to dużo bo zwykle palił przy normalnej jeźdźie 8.5l-max 9. A jak dojechałem na tych oponach ,komputer pokazuje 10.2 i nie cisnąłem go bardo max 140km/h (na navi) . Na mocy też stracił (odczuło sie to dopiero jak wsiadło 6os +bagaże) bo pod górki ciężko było utrzymać stałą predkość co na moich kołach nie było problemu. Po przejażdżce zostaje jednak przy moim rozmiarze
silnik AHY 150km
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, 19:58 przez toudi100, łącznie zmieniany 4 razy.
BOGUSS
Aktywny T4

15
Model:
Auto: CARAVELLE GL
Opis: 90 KM
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 24 razy
Kontakt:

Re: Zmiana opon na wyższe-wrażenia z jazdy

Post autor: BOGUSS »

Jak byś jeszcze napisał jaki masz silnik i skrzynię to by miało sens.

This topic has 16 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”