Błąd 17964
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Corum
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Błąd 17964
W poście z kodami błędów nie ma takiego 17964 - Charge Pressure Control : Negative Deviation P1556 - 35-00
znajomy miał taki bład w T4 ACV 2.5 TDI 102 KM 2001r mechanik powiedział mu żeby zmienił czujnik ciśnienia przy intercoolerze zmieniliśmy i dalej ten błąd wyskoczył. Autko ładnie idzie na niskich biegach ale na 5 biegu max to 130 Km/h i dalej nie ciągnie wydaje mi się że może to być EGR bo było ostro dożygane olejem w okolicy tego otworku z tyłu EGR-a. Może ktoś miał podobny problem na razie czekamy na efekt po wymianie EGR-a może to pomoże .
znajomy miał taki bład w T4 ACV 2.5 TDI 102 KM 2001r mechanik powiedział mu żeby zmienił czujnik ciśnienia przy intercoolerze zmieniliśmy i dalej ten błąd wyskoczył. Autko ładnie idzie na niskich biegach ale na 5 biegu max to 130 Km/h i dalej nie ciągnie wydaje mi się że może to być EGR bo było ostro dożygane olejem w okolicy tego otworku z tyłu EGR-a. Może ktoś miał podobny problem na razie czekamy na efekt po wymianie EGR-a może to pomoże .
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: błędy VAG, kody i opisy
17964 - Charge Pressure Control : Negative Deviation P1556 - 35-00
zła regulacja ciśnienia doładowania - przekroczona dolna wartośc doładowania - efekty:
za małe ciśnienie skutkujące utratą mocy, możliwe usterki:
- uszkodzony N75 lub nieszczelne wężyki pomiędzy N75 i turbiną
- uszkodzony zawór upustowy turbiny ( gruszka )
- nieszczelnośc dolotu pomiędzy turbiną a kolektorem dolotowym
w najgorszym wypadku problemy z ECU
zła regulacja ciśnienia doładowania - przekroczona dolna wartośc doładowania - efekty:
za małe ciśnienie skutkujące utratą mocy, możliwe usterki:
- uszkodzony N75 lub nieszczelne wężyki pomiędzy N75 i turbiną
- uszkodzony zawór upustowy turbiny ( gruszka )
- nieszczelnośc dolotu pomiędzy turbiną a kolektorem dolotowym
w najgorszym wypadku problemy z ECU
-
Corum
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: Błąd 17964
Dzieki za pomoc zobaczymy w poniedziałek jak wymienimy egra czy coś pomoże wężyki były wymieniane bo nie są oryginalne ktoś juz to robił wcześniej możliwe że coś z turbiną
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
tak trochę pomyślałem nad problemem i zastanawia mnie jedno, czemu tak się dzieje tylko na piątce ??
opisz co dzieje się nie tyle względem prędkości ale na każdym biegu pod kątem obrotów - bo i turbina i N75 i EGR działa względem obciążenia silnika i obrotów - prędkośc ma tu mniejsze znaczenie
pociągnijcie go na każdym biegu powyżej 3 tyś, bo przy skrzyni takiej jak ja mam ( najszybszej do ACV ) w caraveli to 130 to właśnie tak trochę powyżej 3 tyś
opisz co dzieje się nie tyle względem prędkości ale na każdym biegu pod kątem obrotów - bo i turbina i N75 i EGR działa względem obciążenia silnika i obrotów - prędkośc ma tu mniejsze znaczenie
pociągnijcie go na każdym biegu powyżej 3 tyś, bo przy skrzyni takiej jak ja mam ( najszybszej do ACV ) w caraveli to 130 to właśnie tak trochę powyżej 3 tyś
-
Corum
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Na wszystkich biegach po skasowaniu błedu zbieral sie niczym błyskawica dopiero na piątce od 2000 obrotów jedzie jak toki i na takiej prostej z 4 km bujnął się tylko do 130km/h kumpel mówi że więcej z niego nie wydusi. :( na 3 szedł do 4 tys obrotów dodam
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Wez ty lepiej zrób porządne logi i pokaż je odrazu zobaczymy co jest grane
Bardzo możliwe że się zawór upustowy przycina zobacz jak się porusza na turbinie , albo wogule nie działa
Bo tak to niczego n ie dojdziesz
Bardzo możliwe że się zawór upustowy przycina zobacz jak się porusza na turbinie , albo wogule nie działa
Bo tak to niczego n ie dojdziesz
-
Corum
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Logów nie dam rady zrobić autko już pognało do niemiec może w przyszłym tygodniu wróci do mnie
-
olaf100
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: caravelle
- Kontakt:
turbo
witam mam taki problem zregenerowalem turbo w acv bo kopcil na niebiesko ale teraz jest jakis slabszy tak jak by te turbo nie dawalo cisnienia i raz idzie dobrze a czasami jakis slaby