Przerywa 2.5 Tdi Acv

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=89
T4 Forum dotyczące silnika „2.5 AJT, AAY, ACV, AUF, AXL, AYC, AHY, AXG”

Tematy dotyczące TDI – 88, 102, 111, 150 KM. Wszystko o turbo, intercoolerze, wtryskach, ECU i VAG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
pelek37
Aktywny T4

11
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 53 razy
otrzymal podziekowanie: 170 razy
Kontakt:

Przerywa 2.5 Tdi Acv

Post autor: pelek37 »

Witam, pojawił się dziś pewien problem, podczas jazdy silnik 2.5 Tdi ACV nagle zaczął przerywać tak jak by chciał zgasnąć , ponieważ do domu miałem kilka kilometrów ,postanowiłem dojechać powoli nie przyspieszając ze stałymi obrotami, silnik poszarpywał co jakiś czas , w domu na wolnych obrotach podobnie , myślałem że się zapowietrza bo objawy podobne do braku paliwa , w przewodzie zasilającym brak pęcherzy powietrza , podłączyłem go pod Vag ale żadnych błędów , w parametrach zauważyłem że po takim szarpnięciu dawka paliwa z ustawionych 4,2 skacze na chwile do 9.0 , sprawdziłem wtykę od pompy ale jest cała , co jeszcze może powodować taki problem ?
Jackall
Stały bywalec

9
Model:
Auto: T4 long i Caravelle
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 29 razy
Kontakt:

Re: Przerywa 2.5 Tdi Acv

Post autor: Jackall »

Woda w paliwie może być. Obejżyj też wiązkę między silnikiem a nadwoziem

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AJT , AAY , ACV , AUF , AXL , AYC , AHY , AXG”