Witam, Mam pytanie, czy podczas gazowania na biegu jałowym, powinno być podciśnienie z węża dochodzącego do gruszki turbiny, czy działa to podczas jazdy tylko ? :) Czy z węża odchodzącego z turbiny do zaworu n75 wytwarzane jest podciśnienie czy nadciśnienie ?
U mnie podczas przy gazowania gruszka turbiny nie rusza się wcale, z wężą dochodzącego do gruszki niema podciśnienia. Sprawdzałem zawór n75 dochodzi do niego napięcie, rezystancja wynosi około 30 omów.
Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam
vw t4 2.5 ACV Turbina
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
panzer27
- Początkujący T4
- 7
- Model:
- Auto: vw t4 multivan
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: vw t4 2.5 ACV Turbina
Tam jest ciśnienie bo to jest turbina z zaworem upustowym, a nie zmienna geometria. Na postoju to nie działa, tylko w czasie jazdy pod obciążeniem.
This topic has 2 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się