Znaleziono 9 wyników
- 03 lut 2024, 11:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 zmiana licznika z zielonego na niebieskie 1/2fis
Witam wszystkich. Od niedawna jestem na forum i zgłębiam temat wymiany licznika. W opisie pinów przez was podanych na stronie WIKI niestety jest w języku niemieckim i po przetłumaczeniu przez google wyszły mi bzdury: licznik 96-98 pin 8 Przełącznik ciśnienia oleju 1,8bar pin 9 Przełącznik ciśnienia...
- 15 kwie 2010, 22:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Instrukcja serwisowa "Urządzenia elektryczne"
serwisówka wybranych urządzeń elektrycznych wydana w 98' wszystkie silniki EDYCJA ( 30.09.13 ) ze względu na awarię linki do pojedynczych instrukcji nie działają. tu link do całego kompletu ( dzięki probe041 ): http://www.mediafire.com/?agy19cy00g5 zawiera: Diagnoza własna systemu immobilisera – Prz...
- 28 mar 2024, 13:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Odpal etke to będziesz wiedział od razu jaki ma być.
- 27 mar 2024, 22:17
- Jump to forum
- Jump to topic
Może tą całą przejściówkę źle zrobiłeś w ten sposób albo sam licznik nawala co też jest prawdopodobne.
- 31 mar 2024, 12:13
- Jump to forum
- Jump to topic
Ten błąd Ci wywala, bo masz zapewne licznik od jakiejś osobówki wrzucony, ze wsadem od t4. Sygnał drzwi jest do krzyczenia jak na wlaczonych światłach przy wyłączonym zapłonie otwierasz drzwi. Nie da się tego tak zaprogramować jak byś chciał.
- 31 mar 2024, 23:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Licznik lift
Mam obcykane te liczniki, jaki masz problem?
- 15 lip 2017, 10:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak komunikacji z ECU
Tak, dokładnie tam. W teorii k-line do ECU idzie przez immo więc jak połączysz ten kabel od gniazda z tym z brązową wtyką to powinno się połączyć o ile masz puszkę od immo obok licznika po prawej
- 25 kwie 2014, 11:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Kodowanie Licznika
Jeśli masz teraz 1.9td i niebieskie zegary to na pewno nie mają CAN. Jedyne co bedziesz musiał zrobić to zmienić kodowanie zegarow vagiem, instruments > coding na wyglądające tak XXX4X (X to dotychczasowe wartości) U mnie jest takie: 01141 i działa :-D Jeśli chodzi o automat to trzeba wejść w engine...
- 16 cze 2025, 5:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: vw t4 2.5 ACV Turbina
Miałem podobny problem i rozwiązałem go wymieniając zawór na taki: Pierburg 7.21895.55.0 Przy wymianie zmieniłem polaryzację we wtyczce i nieco zmodyfikowałem wężyki podciśnienia, bo króćce w tym nowym są w innym miejscu niż w starym. Auto odżyło. przykładowy link : https://allegro.pl/oferta/pierbur...