T4 2,5 TDI ACV 1997r nie odpala
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mariogo
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
T4 2,5 TDI ACV 1997r nie odpala
Witam serdecznie chcących pomóc w problemie. Od początku zatem. Multivan u mnie jakiś czas, wozi rodzinę bez żadnych problemów (woził...bo przestał) zaczęło się od pierwszego zgaśnięcia tydzień temu. Po przejechaniu 15km na miejsce chciałem wracać do domu. Zwracając, i tego nie pamiętam bo mogło być że z 3 biegu ruszyłem (dziwna sytuacja na placu u kolegi) ale fakt że silnik zgasł. Ponowna próba uruchomienia bez skutku. Przekręcając drugi raz kluczyk zauważyłem że dioda swiec sie na zapala. Czekam chwilę i po kilku minutach przekręcam kluczyk i jest dioda swiec auto odpala. Zadowolony zegnam się z kolegą i zgasł... czekam znowu 10min daje się odpalić proba jazdy...pupa, gaśnie po 40s pracy i nie odpala, w tym czasie nie można się połączyć ze sterownikiem za pomocą kompa. Holuję auto do domu. W domu odpala jak gdyby nigdy nic i łączy się ze sterownikiem. Pracuje ze 25min. Jest późno idę spać. Po 5 dniach jest potrzebny Multivan. Czytalem w między czasie o pradopodobnych przyczynach i że to 109 przekaźnik. Mój już zmieniony przez poprzedniego właściciela na nowy typ 1J0.... . Ale Mój normalnie działa. Wracajac, odpalam dziś silnik (wcześniej wlaczam webasto jak zawsze). Jadę, po 4km silnik już ma temp pracy ale olej jeszcze 60⁰C. Pierwsze przerwanie pracy po tych 4km, nie wysprzeglam, łapie silnik i jadę dalej. Po 300m znowu, ale po chwili znowu i wtedy już amen.. . Znowu holuję do domu. Żadne przekręcenie kluczyka nie skutkuje wł diody świec. Przekaznik działa normalnie, podaje prąd na sterownik, który go budzi masą. Sprawdzilem wszystko jak wyżej piszę. Brak łączność z ECU i z zegarami, łączy się z ABSem i Climatronikiem. Pomocy.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Auto: t4/t4/t4/sharan
- Opis: ten co walczy
od początku do końca - podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
Re: T4 2,5 TDI ACV 1997r nie odpala
Hejo, tez walcze u siebie z brakiem prądu do ECU. Przekaźnik 109 zmieniony ,ale i tak nie ma połączenia. Sprawdź u siebie czy kostka stacyjki jest w …login to view the rest of this post
This topic has 6 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się