Zgasł i nie chce odpalić. 2.4 AAB

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=88
T4 Forum dotyczące silnika 2.4 AAB , AJA w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
czester52
Specjalista T4

14
Model:
Auto: Leon
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 26 razy
Kontakt:

Zgasł i nie chce odpalić. 2.4 AAB

Post autor: czester52 »

Witam wszystkich. Od momentu gdy w moje ręce wpadł t4 przeglądam to forum, ale dopiero teraz się zarejestrowałem, gdyż mam problem. Jakieś 2 tygodnie temu gdy ruszałem ze skrzyżowania (rozpędziłem się do ok 20km/h) auto szarpnęło i nagle zgasło-tak jakby się nagle paliwo skończyło, a w baku miałem jeszcze ok 20l. Auto zostało zaholowane do mechanika, który zreanimował je. Nie znam się za dobrze, ale mechanior mówił (tak mi się wydaje), że był przytkany elektrozawór i oni go czyścili i wymienili filtr paliwa-zadziałało. Do czego zmierzam?! Otóż dziś gdy wracałem z Oławy do Wrocławia, na wysokości Siechnic auto nagle zgasło i znów nie odpala. Objawy takie same. Koledzy podpowiedzcie mi proszę jak mogę go odpalić, żeby chociaż doturlać się do Wrocławia. Auto rano musi zniknąć ze stacji na której stoi, bo tak się z nimi umówiłem. Dodam, że nie mam ani grama wiedzy na temat mechaniki i nie wiem jak wygląda elektrozawór i cała reszta. Może jest ktoś z Wrocławia lub okolic, kto mógłby ze mną pojechać i mi pomóc. Transportera będę potrzebował na poniedziałek rano do pracy, więc nie ukrywam, że zależy mi na czasie. Albo ew. wytłumaczcie mi łopatologicznie, co mogę zrobić, żeby zmartwychwstał.
slimak
Ikona forum

15
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 311 razy
Kontakt:

Re: Zgasł i nie chce odpalić. 2.4 AAB

Post autor: slimak »

Jeśli nie masz immo to do pompy wtryskowej dochodzi jeden cienki przewód który zasila ów nieszczęsny elektrozawór. Możesz spróbować podać na niego na…login to view the rest of this post

This topic has 12 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.4 AAB , AJA”