Zawieszenie - części - opinie

Płyny, filtry, paski, świeczki i inne rzeczy, o które warto dbać.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Sterciu
Ekspert T4

15
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Zawieszenie - części - opinie

Post autor: Sterciu »

Proponuje taki temat bo ostatnio jak to zwykle bywa im droższy produkt nie znaczy , że lepszy. Kiedyś Lemforder uznawany za jeden z najlepszych producentów częsci zawieszenia , najtrwalszy , teraz okazuje się dziadostwem jakich mało... Sworznie dolne LMO w t4 wytrzymały ledwo 15kkm u kolegi , w moim po 30kkm osłonki gumowe przegubów w sworzniach LMO sparciały i spękały, ledwo trzy lata to tylko było. U innego kolegi sworznie górne LMO straciły też osłonki gumowe po 3 latach , sworznie przez to zaczęły skrzypieć i inne dzwięki wydawać łącznie, ze stukami. Szkoda przepłacać , lepiej włożyc cos tańszego i tyle samo pojezdzi. Teraz włozyłem końcówki FAG , połowe tańsze , osłony przegubów z materiału TPU, teoretycznie duzo trwalszego... zobaczymy ile to pojezdzi. W innym aucie łączniki stabilizatora FAG włozylem juz dawno temu , przejechane ponad 60kkm i nadal nie mają luzów. Nie jest to jakaś super jakość, ale myślę , że średnia półka jakościowa. A Wy jakie macie doświadczenia z elementami zawieszeń różnych producentów ??
Jackall
Stały bywalec

9
Model:
Auto: T4 long i Caravelle
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 29 razy
Kontakt:

Re: Zawieszenie - części - opinie

Post autor: Jackall »

FAG to mój faworyt jeśli chodzi o łożyska kół. A najsłabsze jakościowo części zawieszenia i łożyska jakie w życiu montowałem to Optimal. Jeszcze czase…login to view the rest of this post

This topic has 10 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Eksploatacja i obsługa”