sonda lambda
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
sonda lambda
Witam miałem takie błędy jak na foto 2(niżej) , po wymianie sondy na Bosch , mam błąd ja na foto 1(wyżej) , dodam że przed zmianą sondy spalanie na liczniku nie schodziło poniżej 18 l a po odpaleniu auta 99.9 , po wymianie sondy spalanie schodzi poniżej 13 , a po odpaleniu auta 40l , więc wróciło do normy (z przed 3 miesięcy) , ale dlaczego wciąż występuje ten błąd , silnik 2,8 vr6 , AES z LPG Diego 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Re: sonda lambda
Ja bym przeczyścił przepustnicę i zrobił adaptację jej. Sprawdził bym też czy niema lewego powietrza między przepływką a przepustnicą.
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Hejka a powiedz mi czy z tego "zaworka" powinno tak syczeć ??? wcześniej tego nie miałem , w zasadzie to nie zaworek , bo pisze że to filtr https://www.youtube.com/watch?v=nkSASFHbiDQ
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Jak syczy to znaczy że coś się dzieje z podciśnieniem. Posprawdzaj przewody czy są całe. Musisz każde połączenie ściągnąć i sprawdzić czy końcówka przewodu podciśnieniowego jest całe.
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
ale to syczy na tym białym zaworku widocznym na filmie , z etki wynika że to jest filtr , a właśnie tamtędy syczy (zaciąga powietrze)
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
a mógł byś spojrzeć u siebie czy ten filterek - biały-czarny , (1 - 4 sek filmu i foto poniżej) zasysa powietrze ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
To napewno "filterek" ?
Dla mnie wygląda to jak rozpadnięta obudowa zaworku zwrotnego, podobne widywałem w TDi.
Dla mnie wygląda to jak rozpadnięta obudowa zaworku zwrotnego, podobne widywałem w TDi.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
ostryt4 to nie jest rozpadnięty zawór zwrotny, choć tak wygląd. Stasiu nie sprawdzę chwilowo tego u siebie bo rozebrałem głowicę i wymieniam pierścienie w pierwszym tłoku. Może inny ktoś co ma VR6 AES.
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
OK , ale ciekawe bo:
tutaj pisze filtr powietrza----> https://www.jimellisvwparts.com/product ... 3843A.html
a tutaj zawór próżniowy-----> https://2407.pl/vag-brand/zawor-proznio ... -22140097/
coś mi się wydaje że to jest chyba zawór próżniowy , i jest uwalony , bo wcześniej mi tam nie syczało (przynajmniej nie słyszałem) , muszę to jutro gdzieś kupić (w moim lokalnym sklepie nie ma nawet na zamówienie) , może będzie w serwisie w normalnej kasie) i go wymienię , i zobaczę czy będzie wywalać dalej błąd na vagu , bo qrczę w piątek wyjeżdżam na Chorwację , tym busem
EDIT: to chyba jednak filtr , jestem już skołowany tym ustrojstwem https://auto-plus.pl/make.asp?t=7&kodto ... &brand=VAG
tutaj pisze filtr powietrza----> https://www.jimellisvwparts.com/product ... 3843A.html
a tutaj zawór próżniowy-----> https://2407.pl/vag-brand/zawor-proznio ... -22140097/
coś mi się wydaje że to jest chyba zawór próżniowy , i jest uwalony , bo wcześniej mi tam nie syczało (przynajmniej nie słyszałem) , muszę to jutro gdzieś kupić (w moim lokalnym sklepie nie ma nawet na zamówienie) , może będzie w serwisie w normalnej kasie) i go wymienię , i zobaczę czy będzie wywalać dalej błąd na vagu , bo qrczę w piątek wyjeżdżam na Chorwację , tym busem
EDIT: to chyba jednak filtr , jestem już skołowany tym ustrojstwem https://auto-plus.pl/make.asp?t=7&kodto ... &brand=VAG
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Dzwoniłem do serwisu vw , część już nie dostępna , ale pan powiedział , że to jest jednak filtr , i ma tam syczeć , bo tam jest zaciągane powietrze , co do samego podciśnienia , to na interfejsie z gazu wskazuje że wszystko OK .
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
a więc tak : spalanie po wymianie sondy lambda około 14 l (wszystko po mieście) , błędy które wywalało z fotek powyżej - zepsuty mapsensor od gazu , po zmianie , spalanie na fis w normie od 8 - 14 litrów LPG