Potencjometr gazu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 64
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 56 razy
- otrzymal podziekowanie: 170 razy
- Kontakt:
Potencjometr gazu
Witam, w aucie kolegi przestał działać pedał gazu, po odpaleniu silnik wchodzi na 1200 obr. i brak reakcji, vag błąd 18047, , okazało się że przewód w ścianie grodziowej silnika przetarł się i robił zwarcie, po zaizolowaniu bez zmian, czy zwarcie do masy uszkodziło potencjometr ? czy jest jakieś zabezpieczenie ? nie wiem czy kupować od razu nowy potencjometr. A więc tak, przetarty był kabel brązowy z białym paskiem, idzie on od potencjometru do Ecu , powinno być tam napięcie 5 V , po otworzeniu puszki sterownika, okazało się że przepalona jest nóżka pinu 52,dolutowałem kabelek i zrobiłem bajpas , wyprowadziłem z puszki kabel na zewnątrz , uszczelniłem i zamknąłem sterownik , kabel polutowałem i auto jeżdzi, nie wiem jak długo ale jest czas na szukanie odpowiedniego sterownika .
Ostatnio zmieniony 02 cze 2021, 16:26 przez pelek37, łącznie zmieniany 2 razy.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Re: Potencjometr gazu
Uszkodzeniu uległo Ecu , po podłączeniu z innego samochodu silnik pracuje normalnie, mam pytanie ten komputer ma nr. 074 906 018 AL co będzie jak zamontuje innymi literkami na końcu ?
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Witam,kupiłem drugi sterownik, niestety auto nie odpala , łapie na chwilę i gaśnie, zablokowane immo, jak to odblokować ? wystarczy kupić emulator ?
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Nie wiem o jakim silniku mowa, ale poszukaj informacji o adaptacji immo.
https://www.youtube.com/watch?v=n3Z57-d ... Povagowani
https://www.youtube.com/watch?v=n3Z57-d ... Povagowani