Siłowniki Klapa

Płyny, filtry, paski, świeczki i inne rzeczy, o które warto dbać.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
trolin99
Nowy T4

4
Model:
Auto: Transporter
Kontakt:

Siłowniki Klapa

Post autor: trolin99 »

Witam,
Mam pewien problem - Mam z tyłu zamocowane do klapy siłowniki o sile 770N każdy. Ostatnio dokręciłem do klapy pare desek i ten dodatkowy ciężar sprawił, że klapa nie utrzymuje się już sama na poprzedniej wysokości tylko opada. Myślę nad wymianą siłowników klapy na mocniejsze ale nie mogę nigdzie znaleźć jaki suw powinny mieć te siłowniki. W internecie wszystkie, które znajduję z oznaczeniem, że są kompatybilne z T4 mają napisane, że suw to 240mm. U mnie na siłownikach nie ma nigdzie napisane jaki mają suw. Jedyne informacje to: "4930AW 0770N 355/98 A15". Czy ktoś wymieniał u siebie i zna się na temacie?

VW T4 2.5 TDI 102KM z 1998 roku model Transporter
TadekT
Początkujący T4

5
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 7 razy
Kontakt:

Re: Siłowniki Klapa

Post autor: TadekT »

https://allegro.pl/oferta/silowniki-x2- ... 8833593271
Kupiłem takie, mam zamocowany bagażnik rowerowy na 4 rowery i również klapa opada.…login to view the rest of this post

This topic has 14 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Eksploatacja i obsługa”