Witajcie
tak bardzo cieszyłem się benzyną z lpg pod względem tańszej jazdy niż diesel. Tylko ze swoim 2.4 AAB nie miałem tyle problemów.
Odpala bez problemu jak jest zimny. Na gaz przełącza się bez problemu i jazda jest płynna.
Problem powstaje jak silnik jest ciepły. Rozrusznik z ACV kręci jak wariat , więc trzęsie całą budą.
Nie odpala na gazie ani na benzynie. Gdy silnik ciepły to nawet wyłączenie gazu nic nie daje . Nawet gaszenie na benzynie nie pozwala na ponowne odpalenie.
Ostatnio był problem z iskrą ,bo skończyła się cewka. Szybka naprawa assistance i auto odjechało. Dziś po wymianie cewki na nową Halla silnik nie odpalił. Dopiero jak usłyszy ,że trzeba iść na nogach do domu odpali i radość od ucha do ucha.
Myślałem ,że problem leży w czujniku ( tylko nie wiem który) ,bo skoro temperatura spada to odpala. Najgorzej będzie gdy przyjdą upały i wtedy nigdzie nie wyjadę bez gaszenia silnika.
Gdzie mam szukać problemu ?
2.5 Acu nie pali jak ciepły
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
lukasz 1983
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Auto: multi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 Acu nie pali jak ciepły
Acu to ktory to? W 2,5 aaf 110 km robil mi takie numery jak padal czujnik halla w aparacie zaplonowym a pozniej na chinskiej cewce bylo podobnie. Oba …login to view the rest of this post
This topic has 27 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się