układ hamulcowy
-
witekilic
- Nowy T4
- 7
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
układ hamulcowy
Witam. Proszę o pomoc . Mam problem z hamulcem . pedał hamulca po naciśnięciu podczas jazdy powoli opada. wymienione tarcze , klocki , pompa hamulcowa, sprawdzona pompa ABS-su. Odpowietrzany układ urządzeniem na włączonym zapłonie, ABS po naciśnieciu oczywiscie sie włącza, ale pedał jest niski i powoli opada po przytrzymaniu nogi na pedale. Prosze bardzo o pomoc
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Re: układ hamulcowy
Mam ten sam defekt. Próbowałem chyba już wszystkiego i nic. Nawet VAGiem pompę odpowietrzałem i dalej to samo. Ciekawy jestem, czy jest na to sposób.
Zmień tytuł postu na np. "opadający pedał hamulca".
Zmień tytuł postu na np. "opadający pedał hamulca".
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Nie wiem czy Vacum pompa nie ma z tym nic wspólnego .
To tak na szybko znalezione w necie :
Pompa Vacum, czyli pompa próżniowa, jest odpowiedzialna w samochodzie za wytworzenie podciśnienia. Dzięki wytworzonemu ciśnieniu możliwa jest praca chociażby serwa hamulcowego.
To tak na szybko znalezione w necie :
Pompa Vacum, czyli pompa próżniowa, jest odpowiedzialna w samochodzie za wytworzenie podciśnienia. Dzięki wytworzonemu ciśnieniu możliwa jest praca chociażby serwa hamulcowego.
-
c2aki
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Był: 2.4 ABB Syncro Multivan
Jest: 2.5 ACV Multivan - Lokalizacja: okolice Krakowa
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
Temat stary ale mam pytanie. Witekilic czy znalazłeś rozwiązanie?
Mam podobny problem i tez po kolei sprawdzam wszystko, na razie zregenerowane cylinderki w tylnych kołach, teraz chciałem za pompe się zabrać, wymienić uszczelnienia i zobaczyć jak wygląda. Przy okazji układ zalać nowym płynem. Z tego co wyczytałem na formum te kroki były robione i nie przynosiły efektu. Zobaczę jak będzie u mnie.
Mam podobny problem i tez po kolei sprawdzam wszystko, na razie zregenerowane cylinderki w tylnych kołach, teraz chciałem za pompe się zabrać, wymienić uszczelnienia i zobaczyć jak wygląda. Przy okazji układ zalać nowym płynem. Z tego co wyczytałem na formum te kroki były robione i nie przynosiły efektu. Zobaczę jak będzie u mnie.