Witam,
chciałbym się dowiedzieć jaka powinna być wartość kąta wtrysku w 2.5 TDi ACV ? U mnie wartość ta skacze ciągle pomiędzy 95 a 107. Dodam że silnik miał temperaturę 76 stopni, ponieważ jest zima i jak tylko się zatrzymałem to temperatura szybko spadała do tej wartości.
Oraz jak się ustawia kąt w ACV ? Tak samo jak w każdej innej pompie, czyli nastawnikiem ?
Silnik ogólnie chodzi dobrze, obroty trzyma pomiędzy 720 a 740. Nie kopci praktycznie nic. Wtryski były po regeneracji.
Drugie co mnie niepokoi jest to że przy około 1100 obrotów silnik jakby troszkę się trząsł, ale tak delikatnie. Podczas jazdy tego nie czuć. W tamtym roku był wymieniany dwumas na nowy. Dodam że po wymianie wtryskiwaczy nie odpowietrzałem ich. Wtryski ustawione na profesjonalnej maszynie.
Pozdrawiam.
Kąt wtrysku 2.5 TDI ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
deeamon
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto: T4 Long
- Kontakt:
-
CD38
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: był MIXT
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: Kąt wtrysku 2.5 TDI ACV
Kąt wtrysku powinien być ok.52 , na Vagu w opcji TDI-Timing oscylować powyżej środkowej lini. Oczywiście temperatura robocza silnika 80 stopni tempe…login to view the rest of this post
This topic has 9 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się