2.5 ACU czasowy problem z odpaleniem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
2.5 ACU czasowy problem z odpaleniem
Witajcie ,
czasami mam problem z odpaleniem silnika. Pojawia się to mniej więcej co 2 tygodnie i wtedy długo kręcę a on nie zaskakuje.
Problem jest tylko jednego dnia a później wszystko wraca do normy i odpala za każdym razem .
Gdy w ruch pójdzie lina holownicza to zaskakuje od razu i wszystko wraca do normy.
Gdzie szukać problemu ?
Z uwagi na problem z dostępnością części muszę czekać na przesyłkę 5 dni.
czasami mam problem z odpaleniem silnika. Pojawia się to mniej więcej co 2 tygodnie i wtedy długo kręcę a on nie zaskakuje.
Problem jest tylko jednego dnia a później wszystko wraca do normy i odpala za każdym razem .
Gdy w ruch pójdzie lina holownicza to zaskakuje od razu i wszystko wraca do normy.
Gdzie szukać problemu ?
Z uwagi na problem z dostępnością części muszę czekać na przesyłkę 5 dni.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 ACU czasowy problem z odpaleniem
Marcin bierz wolne raz na dwa tygodnie, t4 w tedy odpocznie i po problemie. <32> <57>
Tak na serio sprawdź czy jest wtedy iskra, to zawęzi poszukiwania. Na moje oko to coś w aparacie zapłonowym lub cewką zapłonową. Jak zaciągasz samochód a on wtedy odpala, to wyeliminujesz wtedy rozrusznik, który pobiera bardzo duży prąd przy odpalaniu. Dlatego wszystkie te elementy mogą szwankować.
Tak na serio sprawdź czy jest wtedy iskra, to zawęzi poszukiwania. Na moje oko to coś w aparacie zapłonowym lub cewką zapłonową. Jak zaciągasz samochód a on wtedy odpala, to wyeliminujesz wtedy rozrusznik, który pobiera bardzo duży prąd przy odpalaniu. Dlatego wszystkie te elementy mogą szwankować.
-
Viking
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Może pompa paliwa słabo wstaje przy niskim napięciu, tak akurat nieczęsto....z tej samej serii. Ale też zacząłbym od halotronu w aparacie i cewki zapłonowej.
Spróbuj gdy nie chce palić, uruchomić awaryjnie z lpg. Jeśli to pompa to trybnie.
Spróbuj gdy nie chce palić, uruchomić awaryjnie z lpg. Jeśli to pompa to trybnie.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Kontakt:
Próba na ciepłym silniku i odpalenie na lpg jest problemem. Akurat w tej wersji nie udało mi się odpalić awaryjnie na gazie.
Kopułkę zdjąłem wczoraj i było trochę czarnego paskudztwa. Odpala tak samo jak odpalał wcześniej .
Na przykładzie : tak jakby odpalanie było ustalone ilościowo i przekraczam limit to pojawia się problem.
Miałem kiedyś benzynę na samym początku jak zaczynałem jeździć autami ,ale nie wiele pamiętam z tego okresu aby dokładnie trafić i usunąć od razu usterkę.
Kopułkę zdjąłem wczoraj i było trochę czarnego paskudztwa. Odpala tak samo jak odpalał wcześniej .
Na przykładzie : tak jakby odpalanie było ustalone ilościowo i przekraczam limit to pojawia się problem.
Miałem kiedyś benzynę na samym początku jak zaczynałem jeździć autami ,ale nie wiele pamiętam z tego okresu aby dokładnie trafić i usunąć od razu usterkę.
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
jeśli na lpg nie pali awaryjnie to raczej elektryka szwankuje,
na początek sprawdź gniazdo i bezpiecznik elektroniki silnika, przeczyść styki popsikaj odpowiednim preparatem, te auta maja już troche lat więc styki elektryczne mogą szwankować
na początek sprawdź gniazdo i bezpiecznik elektroniki silnika, przeczyść styki popsikaj odpowiednim preparatem, te auta maja już troche lat więc styki elektryczne mogą szwankować
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Kontakt:
Chyba znaleziony problem. Auto kupione z serwisu samochodowego w Rzeszowie ( gdzie było 12 lat w jednych rękach ) ,ale niestety źle ustawiony rozrząd. Przestawiony o jeden ząbek. Stąd pewnie problem z odpaleniem i szarpaniem silnika podczas jazdy przy dodawaniu gazu ( bez znaczenia rodzaj paliwa ) .