nie dogrzewa silnika
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kadela69
- Forumowicz T4
- 8
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
nie dogrzewa silnika
Witam nie dawno kupiłem multivana 2.5 acv i zauważyłem że nie dogrzewa płynu ,dochodzi tak do 70 stopni i stoi. Wymieniłem termostat i dalej to samo węzy dotykałem to górny ciepły a dolny zimny? Gdzie jeszcze mam szukać?chyba że czujnik temperatury złą temperature pokazuje? prosiłbym o podpowiedz
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: nie dogrzewa silnika
Musisz porównać odczyt vagiem z czujnika z pomiarem termometrem rzeczywistej temperatury w zbiorniczku wyrównawczym. Od tego się w ogóle zaczyna jeśli coś źle pokazują zegary co nie raz już na forum pisałem. To co pokazują zegary w T4 mocno odbiega od rzeczywistych temperatur. Zegary pokazują 90 st gdy rzeczywista temperatura odczytana z czujnika jest pomiędzy 80, a 105 stopni.
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
mam to samo w vr6 tyle że u mnie na postoju spokojnie się nagrzeje do normy a jak jadę do spada w dół i też mam nowy termostat a co ze słynnym zaworem https://t4-wiki.de/wiki/Ventil_N273_(K% ... bsperrung)
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
26. Nie będziemy tolerować analfabetyzmu. Post ma być czytelny i zrozumiały. Zdania oraz nazwy własne pisane z wielkiej litery, ze znakami interpunkcyjnymi i spacjami po nich (a nie przed nimi).
-
Kadela69
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
n273 wymieniłem.bo jak dogrzewacz naprawiałem to mi sie połamała ta ruurka co sie na nią wężyk nakłada wiec ostatnio też go wymieniłem:)i nic to nie dało.musze z termometrem spróbować ale musze go najpierw skądś skołować:)a który czujnik odpowiada za wskazania temp.cieczy chłodzącej na vag com?