Niestety, ale rozczelniła mi sie pompa podczas wakacji daleko od domu. Pokleilem w takim miejscu silikonem do misek olejowych i udało mnie się dojechać do domu. W końcu zabrałem się, aby to zrobić. Wyciągnąłem ją, przyjechałem do Polski i dałem do autoryzowanego Boscha do naprawy. Myślałem, że uszczelnienie i nie będzie żadnych większych problemów. Posprawdzałem sobie wszystkie ustawienia i auto było perfekcyjnie ustawione. Wcześniejszy mechanik dobrze go poskładał i ustawił. Auto odpalało od razu, moc w porządku.
Auto ma już te swoje kilomtry. Ma już 366tyś km 2.5 tdi acv. Dostałem telefon, że naprawa pompy może sporo kosztować, bo wytartł się korpus tłoczka plus nastawiacz do wymiany. Koszt z częściami to 3100PLN. Samo uszczelnienie 400PLN.
I teraz pytanie:
- Czy te części nastawnik i korpus aż tyle kosztują?
- Czy ktoś robił pełną regenrację pompy i ile to wyszło?
- Czy ktoś zna jakiś porządny serwis pomp na Śląsku, gdzie taka naprawa była by choć trochę tańsza?
Regeneracja pompy wtryskowej 2.5 tdi ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
This topic has 9 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się