Nie działa klimatyzacja (Multivan - klimatronik)

ODPOWIEDZ
Ka55ei
Aktywny T4

10
Model:
Auto: Multivan Atlantis
podziekowal za post: 16 razy
Kontakt:

Nie działa klimatyzacja (Multivan - klimatronik)

Post autor: Ka55ei »

Hejka,

połowę wczasów przejeździłem bez klimatyzacji. Nigdy nie było z nią problemów aż nagle przestała działać. Najgorsze, że usterka jest ciężka do zdiagnozowania ponieważ czasem klimatyzacja zaczyna działać. Parę razy na wakacjach zaczęła działać jak jechaliśmy gdzieś autem. Potem dwa dni nie działała i w końcu jak wracaliśmy do domu to "ni z tego ni z owego" (kompletnie nic nie przełączałem) zaczęła mrozić w czasie jazdy, ratując nas przed zgonem z przegrzania. Mam wrażenie, że jak działała to coś cykało (przy dodaniu gazu) z tablicy bezpieczników/przekaźników ale tylko w czasie jazdy więc nie byłem w stanie tego potwierdzić (próbowałem parę razy na postoju) jak klima nie działała to cykania nie było. Wczoraj byłem w znajomym serwisie klimatyzacji żeby mi ją reanimowali. Ubytek czynnika był nieznaczny , ale go uzupełnili, ciśnienie jest ok. Klima zaczęła po prostu działać. Dla świętego spokoju kazałem im wymienić przekaźnik 140. Tak zrobili choć twierdzili, że jest wszystko ok. Jak odbierałem auto to klima chłodziła jak wściekła. Dzisiaj rano powtórka z rozrywki - klimatyzacja nie chłodzi. Wróciłem do serwisu. Ciśnienie w układzie ok. Komputer nie zaczytuje żadnych błędów. Nie mają VAGa ale jakąś markową nóweczkę do wszystkich aut (wartą ponoć kilkadziesiąt tysięcy złotych) więc chyba błędy by widziała. Przekaźnik 140 jest moim zdaniem nienormalnie ciepły. Ogólnie to sami zgłupieli o co biega skoro wczoraj działało , a po przejechaniu 3km i kilkunastu godzinach nagle nie klima nie chodzi. Mają się tym zająć ale muszą wszystko posprawdzać a to potrwa. Ma ktoś pomysł co to może być ?

Pozdrawiam
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

15
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 780 razy
Kontakt:

Re: Nie działa klimatyzacja (Multivan - klimatronik)

Post autor: Probe041 »

Vag com i łączysz się z auto hvac

This topic has 21 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja - Climatronic”