mechanik w Nowej Hucie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
jurekkloda
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Auto: transporter t-4
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
mechanik w Nowej Hucie
Witam serdecznie jest to mój pierwszy post .Moje pytanie brzmi czy zna ktoś dobrego mechanika w Krakowie Nowej Hucie . Posiadam t4 silnik 1.9 d rok 1992
niestety rzucił palenie , pali na fleku ,poczytałem wątki o diagnozowaniu i naprawie tego problemu,lecz niestety nie posiadam garażu a mrozy są .Pozdrawiam
niestety rzucił palenie , pali na fleku ,poczytałem wątki o diagnozowaniu i naprawie tego problemu,lecz niestety nie posiadam garażu a mrozy są .Pozdrawiam
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 13
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 234 razy
- Kontakt:
Re: mechanik w Nowej Hucie
Ja ze swej strony mogę polecić kolegów z forum - Cyklon, chemik211 lub ewentualnie warsztat Monster Serwis ul. Strzelców 28 (kolega z forum Passata)jurekkloda pisze:Moje pytanie brzmi czy zna ktoś dobrego mechanika w Krakowie Nowej Hucie ...
-
jurekkloda
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Super dzięki .UL Strzelców 28 to jest od strony Powstańców. Jakieś namiary na kolegów Cyklon,Chemik 211.Pozdrawiam .
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 13
- Model:
- Kontakt:
Po pierwsze:jurekkloda pisze:Super dzięki .UL Strzelców 28 to jest od strony Powstańców. Jakieś namiary na kolegów Cyklon,Chemik 211.Pozdrawiam .
Jeśli będziesz na Strzelców - rozmawiaj TYLKO z Rafałem i na dzień dobry powołaj się na mnie :D
Po drugie:
- najpierw Regulamin forum:
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?p=2#p2
szczególnie fragment :I WAŻNE INFORMACJE DLA NOWYCH UŻYTKOWNIKÓW FORUM:
- następnie:
Cyklon: http://www.t4-forum.pl/memberlist.php?m ... file&u=240
chemik211: http://www.t4-forum.pl/memberlist.php?m ... ofile&u=71
a tak na marginesie, to z której parafii jesteś? <hi>
-
jurekkloda
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Dziękuje za informacje regulamin przeczytałem. Mieszkam na oś Złotego Wieku . Pozdrawiam
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Jak wyście się mijali skoro oboje na tym samym osiedlu mieszkacie ? <good>jurekkloda pisze:Dziękuje za informacje regulamin przeczytałem. Mieszkam na oś Złotego Wieku . Pozdrawiam
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 13
- Model:
- Kontakt:
No ja widzę na osiedlu kilka Teczek, ale z forumową wlepką to tylko moja. Nawet Tomek z Auchana wlepki nie ma :)notri pisze:
Jak wyście się mijali skoro oboje na tym samym osiedlu mieszkacie ? <good>
-
jurekkloda
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
-
Cyklon
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: MULTIWAN
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
odpaliłeś swoje cudo?
mogę pomóc tylko mam mały garaż żeby t 4 weszło troszkę słabo :(
mogę pomóc tylko mam mały garaż żeby t 4 weszło troszkę słabo :(
-
jurekkloda
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
dzięki za troskę cudo naprawione okazało się że wszystkie świece żarowe do wymiany i linka od "ssania" urwana .Teczka zapala od strzała aż miło . Myślę że skorzystam z twojej wiedzy ,bo jest jeszcze sporo spraw do ogarnięcia ,ale to już w cieplejszym okresie .Pozdrawiam jurekkloda
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
a mnie też pomożesz ? <38>jurekkloda pisze:dzięki za troskę cudo naprawione okazało się że wszystkie świece żarowe do wymiany i linka od "ssania" urwana .Teczka zapala od strzała aż miło . Myślę że skorzystam z twojej wiedzy ,bo jest jeszcze sporo spraw do ogarnięcia ,ale to już w cieplejszym okresie .Pozdrawiam jurekkloda
-
Paweł Till
- Nowy T4
- 3
- Model:
- Auto: -
- Kontakt:
Witam serdecznie, noszę się z zamiarem zakupu T 4 w benzynie. Nie mam możliwości wysyłania pw - jakiś namiar na Cyklona, Chemika ?
-
laka_m
- Nowy T4
- 3
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Witam,
Chcę podpiąć się pod temat mechanika w Krakowie godnego polecenia, ale który zna się na asb. Są wycieki z misy i wtyczki, poprzedni właściciel wymieniał podobno olej, ale niestety miskę dał na sylikonie. Chciałbym zlikwidować wyciek i pewnie wymienić olej. T4 mam od 2 miesięcy i pierwszy raz z automatem, a również jestem nowy na forum i nie mogę pisać na pw. Z góry dziękuję
Chcę podpiąć się pod temat mechanika w Krakowie godnego polecenia, ale który zna się na asb. Są wycieki z misy i wtyczki, poprzedni właściciel wymieniał podobno olej, ale niestety miskę dał na sylikonie. Chciałbym zlikwidować wyciek i pewnie wymienić olej. T4 mam od 2 miesięcy i pierwszy raz z automatem, a również jestem nowy na forum i nie mogę pisać na pw. Z góry dziękuję
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Wymiana oleju i uszczelek jest tak prosta że nie trzeba mechanika. Wystarczy posiadać garaż z kanałem a i bez kanału da się zrobić. Na forum jest wszystko opisane.
-
laka_m
- Nowy T4
- 3
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Czytałem, lecz dopóki auta nie poznam wolę oby zrobił to ktoś bardziej doświadczony ode mnie i obejrzał czy ogólnie skrzynia dobrze pracuje. Dużo robię sam przy samochodzie ale niestety nie mam garażu. W prawdzie są garaże z kanałem na godziny, ale znając moje szczęście coś pójdzie nie tak i utknę.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Niespodzianki zawsze mogą być. Może masz zerwane gwinty w śrubach miski olejowej, dlatego klient dał silikon zamiast uszczelki. A może jest krzywa miska wtedy uszczelka i lekko silikon. Bez klucza dynamometrycznego nawet nie podchodź.