Mokty filtr powietrza
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kumik
- Forumowicz T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Mokty filtr powietrza
Witam wszystkich. Jechałem w deszczowa pogode delektując sie jazdą na A1 przejechałem około 500 Km busik zaczoł dziwnie szarpać jakby tracił moc ale nie patrzyłem w czym problem bo spieszyłem sie na prom puzniej nieszarpał tylko stracił moc i nie dało sie jechać szybciej niż 110 120 ale dojechałem na miejsce podpielismy kompa i okazało sie ze padł przepływomierz powietrza przy wymianie okazało sie ze filtr powietrza był mokry i uniemożliwiał dopływ powietrza do silnika
Pytanie skąd wzieła się woda
silnik 2.5 TDI ACV
Pytanie skąd wzieła się woda
silnik 2.5 TDI ACV
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Mokty filtr powietrza
W sumie teraz przemyślałem i równie dobrze może to być przez zgromadzony kompost pod błotnikiem i wtedy spływająca woda mogłaby się w teorii dostawać do filtra.
-
Kumik
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 3
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Pod błotnikiem powinno być czysto bo pozbywałem się rudej w Styczniu i demontowałem ten błotnik i sprzątałem tam.
Ps. Przepraszam za punkt 26
Ps. Przepraszam za punkt 26
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Jeśli gąbka przy błotniku jest na swoim miejscu i nie było syfu to musiał zasysać skrzelami. Wysokie obroty na autostradzie i dużo wody zrobiło swoje. Zrób modyfikacje filtra z podanego linku lub kup poprawioną obudowę filtra powietrza. Jest kilka sztuk na aukcjach.