Mam pytanka. Wszystko już hula i gwizda, a ja borykam się z dylematem wpięcia w układ wodny i mocowaniem wydechu z pieca.
Pytanie 1: Mogę zlikwidować ten obieg od króćca w głowicy do chłodnicy ? (rys. 2 przekreślona nitka) czy bardziej właściwa modyfikacja to ta na rysunku 1.
Pytanie 2: Istnieją jakieś konkretne ramki do mocowania pieca pod maską ? Ja mam piecyk z sharana (po swapie) i nijak mi wydech nie chce wejść. Może sam wydech jest jakiś inny ?
Piec umieściłem na lewej belce pod akumulatorem ale strasznie kijowo wyszło prowadzenie węży wody. Do tego chciałem dobudować pompkę elektryczną z myślą o przyszłej przeróbce na ogrzewanie postojowe.
I tak się zastanawiam, czy rys.1 (tylko bez pompy) nie jest właściwszy. Chociaż ja bym wpiął piecyk przed rozgałęzieniem. Jak bym miał zamknięty zawór ogrzewania to żeby mi nie zagotował się.
Na chwilę obecną robię tylko dogrzewanie.
Rysunki pochodzą ze strony: http://www.t4-wiki.de/wiki/Kühlmittelkr ... _bis_75_kW
Montaż pieca D3WZ w aucie.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
herman
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: t4 carawelle
- Opis: herman jaki jest każdy widzi ;)
GG: 5694314 - podziekowal za post: 27 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Montaż pieca D3WZ w aucie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 780 razy
- Kontakt:
Re: Montaż pieca D3WZ w aucie.
I jak się sprawa zakończyła? Jak podpiąłeś piec? :) Może jakieś fotki z montażu przy 1.9 TDI? :)
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się