Znaleziono 27 wyników
- 05 gru 2012, 22:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zaślepienie egr-kilka pytań.
Zaślepić najlepiej na kolektorze wydechowym i dolotowym http://www.t4-wiki.de/wiki/Abgasr%C3%BCckf%C3%BChrungsanlage_%28Stilllegung%29#Turbodiesel_ABL Ja póki co mam zaślepione między EGRem a rurką ale mam zamiar na kolektorze wydechowym też to zrobić (blaszki już czekają od dawna). Ja nie czyściłem...
- 10 cze 2014, 9:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 1.9 tD uszczelka pod głowicą ?
Osobiście miałem luźne dolne koło (przestawiony dosyć kąt wtrysku/rozrząd) i objawy takie jak opisujesz... Tu nie chodzi o przeskoczenie rozrządu, tylko dolne koło jak się przestawia to zmienia się kąt wtrysku i zawory też w innym momencie się mogą otwierać i wtedy dymi na szaro + to co opisałeś wyż...
- 10 cze 2014, 9:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 1.9 tD uszczelka pod głowicą ?
A dolne koło zębate rozrządu na wale sprawdzone? Jak dla mnie wróżąc z "fusów" tam najpierw należy zajrzeć.
- 30 cze 2016, 21:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 1,9 TDI AFN koło pasowe rozrządu.
Frez obowiązkowo. Moment dokręcania 90Nm+90 stopni. Oczywiście nowe koło i śruba, bez frezowania nawet tego nie składaj.
- 30 cze 2016, 20:47
- Jump to forum
- Jump to topic
herman sprawdź dokładnie płaszczyznę przylegania wału i koła (czoło wału) Jest możliwość frezowania czoła, mogę Ci podesłać frez gdybyś potrzebował.
- 01 lip 2016, 22:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Turbo śpi dalej do 3 tys.
Podmień przepływomierz bo jakieś dziwne dane zapodaje.
Podmień przepływomierz bo jakieś dziwne dane zapodaje.
- 28 wrz 2013, 9:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zacisk hamulcowy tylny
Zerknij tu:
http://www.t4-wiki.de/wiki/Hinterradbre ... nbremse%29
Wyciek nastąpił z osi hamulca ręcznego.
http://www.t4-wiki.de/wiki/Hinterradbre ... nbremse%29
Wyciek nastąpił z osi hamulca ręcznego.
- 11 lip 2014, 20:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Tracenie wspomagania na manewrach 2.5tdi
Zapewne pompa wspomagania siada, co do odpowietrzania, to po zalaniu zbiorniczka na max odpalasz auto, gasisz dolewasz płyn, odpalasz, skręcasz na max w jedną potem w drugą, gasisz uzupełniasz płyn i powinno być odpowietrzone.
- 04 kwie 2011, 21:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Tarcze i klocki hamulcowe
Zaciski masz dokładnie takie same jak u mnie czyli LUCAS tylko ja mam motor 2.5TDI ACV Tu masz zdjęcie moich klocków z przodu, nie wiem czy masz takie same. https://lh5.googleusercontent.com/_QGjo4_3dtjg/TZoZkUz1qmI/AAAAAAAAB6s/JBcih-tC8IE/s640/SAM_2779.jpg Jak chcesz to mogę jutro zrobić zdjęcie i ...
- 06 kwie 2011, 19:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Co do tylnych zacisków to ja mam takie same i klocki np.TRW GDB1325 , Vw 701698451 , zresztą przednie też , a o przyklejaniu pierwsze słyszę <szok>
- 11 kwie 2011, 20:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Śrubki są do prowadnic zacisku,
Stare śrubki wykręcasz,
zdejmujesz zacisk hamulcowy,
zmieniasz klocki na nowe
zacisk hamulcowy zakładasz na miejsce i przykręcasz na nowych śrubkach.
Stare śrubki wykręcasz,
zdejmujesz zacisk hamulcowy,
zmieniasz klocki na nowe
zacisk hamulcowy zakładasz na miejsce i przykręcasz na nowych śrubkach.
- 12 kwie 2011, 15:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Herman,
Zakup sobie http://allegro.pl/zestaw-do-wyciskania- ... 41085.html i cofnięcie tłoczka zajmuje ci 30 sekund.
Zakup sobie http://allegro.pl/zestaw-do-wyciskania- ... 41085.html i cofnięcie tłoczka zajmuje ci 30 sekund.
- 12 lip 2014, 18:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: ABC tempomatu w TDI
Pytanie brzmi: po co zrobili włącz/wyłącz tempomat ? Nastawa wyłącza się po wciśnięciu sprzęgła lub hamulca więc nie widzę potrzeby instalowania wyłącznika dodatkowego. A jak nie zadziała czujnik sprzęgła czy tam hamulca <38> Postaram się wyrazić precyzyjniej. Tempomat dajmy na to: kontroluje tempe...
- 15 cze 2014, 22:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: swap TD -> TDI
Dodatkowa pompa ? Gdzieś mi to w tym temacie umknęło, czy nikt nie wspominał ? Możecie przybliżyć albo wskazać pod jaką datą/stroną szukać postu ? Ogólnie masz zrobić układ wodny taki jak w T4, wyjście z boku głowicy w TDI-ku jest jedno, albo dokładasz do niego trójnik i prowadzisz jeden wąż do zas...
- 16 cze 2014, 22:43
- Jump to forum
- Jump to topic
http://olx.pl/oferta/volkswagen-sharan-1-9-tdi-2000r-CID5-ID680TB.html#6e1e7bc238 - jakoś nie bardzo mi ten przebieg pasuje Tutaj to pytaj o symbol silnika,bo nie wiadomo czy siądzie.Jest to niby 2000 rok co już może mieć silnik nie bardzo nadający się do swapu w tej formie która jest opisana w tym...
- 16 cze 2014, 23:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Interesują cię silniki o symbolu 1Z = 90KM, AFN = 110KM, AHU= 90KM (być może jest jeszcze jeden symbol 110-ki lecz nie posiadam takiej wiedzy)
Z zewnątrz: pokrywa zaworów metalowa nie aluminum, pompa vacum tam gdzie masz w 1.9 TD nie na głowicy, miska olejowa blaszana.
Z zewnątrz: pokrywa zaworów metalowa nie aluminum, pompa vacum tam gdzie masz w 1.9 TD nie na głowicy, miska olejowa blaszana.
- 04 lip 2014, 11:13
- Jump to forum
- Jump to topic
Ciebie powinno interesować to http://allegro.pl/dwumas-sprzeglo-kpl-k ... 26104.html (wszystko pasuje) jeśli szukasz nowego dwumasu sachsa
- 11 lip 2014, 20:48
- Jump to forum
- Jump to topic
przy większym obciążeniu coś chrobocze/szumi, tak jak by skrzynia biegów. Znacie objawy ? Coś dorzucicie ? Pewnie przeguby do wymiany. Inna sprawa to uruchomienie tempomatu sharanowskiego. W systemie podłączone, przełącznik włącz wyłącz jest. Co jeszcze i jak ? (bo nie działa). Trzeba aktywować wag...
- 11 lip 2014, 11:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Zalewam, odpalam, zagrzewam silnik i odpowietrznikami kręcę, teromstat musi się otworzyć aby wygonić powietrze z całego układu jak i zawór nagrzewnicy musi być otwarty na maksa, uzupełniam braki w zbiorniczku wyrównawczym, sprawdzam chłodnicę czy temperatura na całej jej powierzchni jest podobna Cza...
- 13 kwie 2011, 20:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Osłona gumowa zabieraka
zabierak trójpalczasty i szklanka od strony skrzyni biegów Pierwszy raz słyszę takie określenie Jaki i ile oleju wchodzi do skrzyni biegów ? Oleju nie będziesz musiał dolewać bo i nic ci nie uleci Jest jakiś myk żeby wyciągnąć półoś czy trzeba ściągnąć zwrotnicę ze sworznia ? Jeżeli trzeba to lepie...
- 13 kwie 2011, 21:05
- Jump to forum
- Jump to topic
zdejmujesz koło, wykręcasz śrubę centralną od przegubu Wykręcasz 2 śruby od dolnego sworznia i rozpinasz zwrotnicę. Wcześniej rozpinasz mocowanie amortyzatora i stabilizatora z wahaczem. Dolny wahacz w dół, po zwrotnicę podnośnik i windujesz ją do góry coby wahacz górny odprężyć i móc przegub z nie...
- 26 kwie 2011, 20:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Panowie jest ból. Szukam i szukam tej osłony gumowej i nie znajduję. Znalazłem kilka opisanych jako VW ale nie jestem pewny. Te osłony GKN mają jakieś oznaczenie ?? Muszę jeszcze zakupić filtry oleju i paliwa. Z filtrem oleju sobie poradzę ale filtr paliwa ma jakieś oznaczenie ??... Osłony wewnętrz...
- 15 cze 2014, 22:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: SZYBKA SKRZYNIA BIEGÓW
Chcę dobrze zrozumieć, 2.5 TDI 88KM (DUJ) bez przeróbek zamocuję na silniku 1.9 TDI (AFN) ? Tak, z drobnym wyjątkiem, jeżeli ktoś ma autko przed 1995 i stary typ belki, to mogą być problemy z dolną poduszką skrzyni, gdzieś w tym temacie wstawiałem fotki starej i nowej belki. Tak swoją drogą to fajn...
- 15 cze 2014, 10:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Tytuł: swap TD -> TDI a dokładnie: Skrzynia biegów ... najlepsza by była od 2.5 TDI 88KM (symbole DUJ , EWB)do silnika 110KM, ewentualnie deczko wolniejsze na V-tce (DUH , EWA) do silnika 90KM, ale z 1.9TD czy z 2.4D (po zmianie V-tki na szybszą) ostatecznie może zostać w zależności kto czego oczek...
- 02 lip 2014, 8:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Na początku tego tematu jest pokazane co gdzie jest. Niestety w rzeczywistości odczytanie kodu jest z reguły niemożliwe przez utleniające się aluminium w miejscu oznaczenia z biegiem czasu. Białą nalepkę posiadasz w okolicy bezpieczników jeszcze ? Z niej czasem da się coś rozszyfrować pod warunkiem ...
- 26 maja 2015, 0:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Nic nie zmienasz z tych rzeczy.
Skrzynie różnią się tylko gratami w środku.
Skrzynie różnią się tylko gratami w środku.