Dyfer z Abs blokada sprzegla jednokierunkowego

4x4 w T4 – dział tylko dla wybranych.
Naprawy visco, dyferencjałów i przeróbki.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
bocianbob
Nowy T4

9
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Dyfer z Abs blokada sprzegla jednokierunkowego

Post autor: bocianbob »

Witam,
Jestem nowy na forum, i od niedawna posiadam Multivana 1994 Syncro 2,5l Benzyna. Oryginalnie auto posiadało dyfer bez blokady i bez ABS. Poprzedni właściciel wymienił mienił na taki z blokada dyferencjału oraz z ABS ale nic nie jest podłączone do tych 2óch puszek z tyłu na dyfsze (czarnej-ABS, białej-blokada).
Mam pytanie:
1) czy można zablokować to sprzęgiełko jednokierunkowe na stale w tym moście? (auto jest bez ABS wiec nie ma potrzeby aby było rozłączone). W tym momencie nie działa do tyłu.
2) chciałbym również uruchomić ta blokadę dyferencjału (kupiłem mam już ten panel co załącza blokadę w kabinie, ale jak to połączyć z dyfrem żeby załączało?
Jeśli jest to możliwe do zrobienia to czy znacie kogoś kto by poinstruował lub się podjął tego.
Dziekuję z pomoc pozdrawiam.
Paweł
srokkka
Aktywny T4

15
Model:
Auto: multivan syncro
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

Re: Dyfer z Abs blokada sprzegla jednokierunkowego

Post autor: srokkka »

Nie wiem, jak zablokować sprzęgiełko, ale co do blokady, to panel przy desce to dopiero początek. Najważniejszy jest siłownik pneumatyczny przy dyfrze…login to view the rest of this post

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Syncro”