Fochy 2,4 D
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Faraon
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: VW T4 Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Fochy 2,4 D
Witam serdecznie !
Mam T4 z silnikiem 2,4 D AAB. Wszystko działa bez zarzutu, auto pali na dotyk nawet po parotygodniowym postoju ale od czasu do czasu ma focha. Foch polega na tym, że silnik nie chce "zagadać" i trzeba dłuższą chwilę pokręcić rozrusznikiem. Np. wczoraj zjechałem na moment do domu i po 15 minutach stania silnik nie chciał załapać. Czy orientujecie się co to może być i w jakim kierunku szukać przyczyn?
Mam T4 z silnikiem 2,4 D AAB. Wszystko działa bez zarzutu, auto pali na dotyk nawet po parotygodniowym postoju ale od czasu do czasu ma focha. Foch polega na tym, że silnik nie chce "zagadać" i trzeba dłuższą chwilę pokręcić rozrusznikiem. Np. wczoraj zjechałem na moment do domu i po 15 minutach stania silnik nie chciał załapać. Czy orientujecie się co to może być i w jakim kierunku szukać przyczyn?
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Re: Fochy 2,4 D
Witaj
Sprawdź czy widać pęcherzyki powietrza w dopływie do pompy, może przelewy i cofa się paliwo, może też podgrzewacz filtru paliwa
Pozdrawiam
Sprawdź czy widać pęcherzyki powietrza w dopływie do pompy, może przelewy i cofa się paliwo, może też podgrzewacz filtru paliwa
Pozdrawiam
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Podlacze sie: kolega ma podobny problem w 2.4 td w LT31. Widzi pecherzyki powietrza miedzy pompa, a filtrem. Chce wymieniac zawor na mocowaniu filtra powietrza, tu ostryt4 pisze o zaworze w pompie paliwa - ktory to? Pompa w baku?
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Nie, elektrozawór na pompie paliwowej przy silniku, w zbiorniku wątpię abyś posiadał takową.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
pęcherzyki w przewodzie między filtrem, a pompą nie mają nic wspólnego z zaworem odcinającym na pompie
jest gdzieś nieszczelność pomiędzy bakiem, a pompą i trzeba ją znaleźć, pierwszym podejrzanym jest filtr paliwa i jego podłączenia
jest gdzieś nieszczelność pomiędzy bakiem, a pompą i trzeba ją znaleźć, pierwszym podejrzanym jest filtr paliwa i jego podłączenia
-
Faraon
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Czasami czuć paliwo w kabinie, zwłaszcza jak naleję do pełna więc cosik jest chyba nieszczelne.
-
Faraon
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Wczoraj znowu zdarzyła się opisywana na początku sytuacja. Zajechałem pod dom i po 15 minutach postoju nie chciał "zagadać". Wyglądało to tak, jakby nie dostawał w ogóle paliwa. Zdjąłem kabelek z elektrozaworu. Styk był zardzewiały. Po przeczyszczeniu papierem ściernym moja Kapsuła zagadała od pierwszego "szczała" :-)
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
kup sobie spray do czyszczenia styków niskiego napięcia przyda się wiele razy.
Ja kupiłem na orlenie trochę inny le podobny jest tu http://www.sklepy24.pl/sklep/centrumele ... 60-ml/6890
Pozdrawiam
Ja kupiłem na orlenie trochę inny le podobny jest tu http://www.sklepy24.pl/sklep/centrumele ... 60-ml/6890
Pozdrawiam