Licznik w 2.4AAB - cyrki we wskazaniach

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Caravan
Aktywny T4

15
Model:
Auto: T4 Czarna Rozpacz
Opis: 28 do setki... :o)
Kontakt:

Licznik w 2.4AAB - cyrki we wskazaniach

Post autor: Caravan »

Ręce opadają normalnie. Ostatnio mój licznik zaczął żyć swoim własnym życiem, Objawy:

1. Drgająca wskazówka prędkościomierza w zakresie 20(czyli od 0)-50km/h. Amplituda drgań to jakieś 5-10km/h. Powyżej 50 uspokaja się, a powyżej 60km/już jest w normie. Zaczęło się tak dziać po powrocie auta z warsztatu, gdzie wyjmowano skrzynię między innymi. Co może być przyczyną tych drgań?

2. Wskaźnik temperatury wody jest cały czas poniżej 90 stopni a w czasie jazdy w trasie to nawet potrafi do 70 stopni zejść. Czasami w ogóle nic nie wskazuje, podobnie jak wskaźnik paliwa, jednak to spowodowane jest osłabionym lutem w liczniku - to wiem. czy takie dziwne wskazania temperatury mogą być powiązane w jakiś sposób z wyciekami płynu chłodzącego?
KrzySieK
Znawca T4

15
Model:
Auto: Transporter Looong
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 18 razy
Kontakt:

Re: Licznik w 2.4AAB - cyrki we wskazaniach

Post autor: KrzySieK »

Wskazówka - wydzierasz zegary i w linke prędkościomierza lejesz WD 40 :mrgreen:
Z temperaturą przerabiałem temat. Jeżeli wentelatory się włączają a na…login to view the rest of this post

This topic has 12 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”