Przekładka silnika Transporter t4 2,5 benzyna

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=91
T4 Forum dotyczące silnika 2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
fayfoo
Nowy T4

10
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Przekładka silnika Transporter t4 2,5 benzyna

Post autor: fayfoo »

Witam serdecznie wszystkich kolegów i koleżanki:) Troszke się pewnie rozpisze ale cóż, bardzo bym prosił o jakieś wskazówki bądź porady na temat mojego przyszłego busika. Więc tak, udało mi się kupić transportera t4 caravelle z 1995 roku silnik 2,5 benzyna 81 Kw. Transportera kupiłem od przyszłego teścia za grosze, auto praktycznie sprawne tylko... no właśnie blachy blachy i jeszcze raz blachy nie do naprawy a przynajmniej nie opłacalna naprawa. Stopnie przy drzwiach, progi, tylna klapa, nadkola, podłoga na pace, pęknięta przednia szyba, itd... Więc jedyne rozwiązanie, szukać karoseri. Udało mi się znaleść takową karoserię w naprawdę dobrym stanie wraz z całą instalacją elektryczną. Karoseria pochodzi również z t4 carvella 2,5 benzyna tylko że z 1992 roku i z lepszym wyposażeniem takim jak: elektryczne szyby, centralny zamek, webasto, ABS. Dodatkowo dodam że był to automat. Dobra teraz do rzeczy, silnik został przełożony natomiast w busie z 1995 roku czyli od teścia były czujniki spalania stukowego a w nowej karoseri w instalacji nie ma przewodów do tych czujników, dodatkowo komputer również nie pasuje ponieważ nie pasuje wtyczka do komputera. Teraz drodzy koledzy jak można to rozsądnie poukładać czy kupić kompa który by pasował do nowej karoseri czy też może przełożyć całą instalacje ze starego busa co mniej mi się widzi. A może inne pomysły. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc.
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

15
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 780 razy
Kontakt:

Re: Przekładka silnika Transporter t4 2,5 benzyna

Post autor: Probe041 »

Przełożyć instalację razem z ECU aby to miało ręce i nogi

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL”