wibracje podczas wkleszczenia biegu

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
matiuszvw
Nowy T4

Answers: 0
11
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: atlantis
Kontakt:

wibracje podczas wkleszczenia biegu

Nieprzeczytany post autor: matiuszvw »

Witajcie. nie moge zlokalizowac miejsca w ktorym sie to dzieje i nie wiem co to. Silnik chodzi na wolnych jest ok, wciskam sprzeglo jest ok, wkleszczam 1 slychac dslikatne wibracje i dzwiek jak by jajas blaszka, oslona wibrowala, wszystko jest podokrecane a ten sam dzwiek mamy z kumplem w 2 autach i za chiny nie wiem co to, moze juz ktos mial takie objawy? Dodam ze jest to 2,5 tdi 151 KM 2000 rok, 300 000 przebieg, moze tobto byc 2 mas? Podczas jazdy nic nie stuka, nie puka itd, objaw wystepuje na postoju podczas wbitej jedynki na sprzegle, , ,
staszek
Znawca T4

15
Tematy: 20
Model:
Auto: T 4
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 20 razy
Kontakt:

Re: wibracje podczas wkleszczenia biegu

Nieprzeczytany post autor: staszek »

Jak wychodzi od silnika rura wydechowa to krótkie kolanko na niej jest osłona z blachy tak to wygląda jak rura w rurze ona jest zgrzewana po całości zgrzew puścił i tam przechodzą drgania takie jak opisujesz miałem ten sam problem i rozwiązałem go wkładając między rurę i tą osłonę gwoździa już ponad rok tak jeżdżę i nic się nie dzieje cisza spokój .
flukem
Aktywny T4

15
Tematy: 12
Model:
Auto: T4 escApAde
podziekowal za post: 13 razy
otrzymal podziekowanie: 22 razy
Kontakt:

Re: wibracje podczas wkleszczenia biegu

Nieprzeczytany post autor: flukem »

Potwierdzam co piszę staszek miałem to samo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diesel”